fbpx

Невероятна новина за повишаването на пенсиите и заплатите в България

www.blitz.bg

Планът на Националната стратегия за намаляване на бедността предвижда минималната работна заплата да достигне 650 лева през 2021 г., а средната – 1500.

Документът е публикуван на интернет-страницата на Министерството на труда и социалната политика за обществено обсъждане. Той има за основна цел да намалява броят на хората, живеещи в риск от бедност.

Ключов приоритет на националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване „20-20“ е осигуряването на възможности за заетост и повишаване на доходите чрез активно включване на пазара на труда. Предвижда се от 1 юли догодина всички пенсии да се увеличат с 5,7%.

В плана за действие за следващите две години за изпълнение на стратегията са разписани и редица мерки за намаляване на работещите бедни, за заетост на младежи и други уязвими групи, както и за предоставяне за безвъзмездно ползване на учебници и други.

България е сред държавите, в които рискът от бедност за населението е над средното равнище за Европейския съюз. По последни данни за 2017 г. равнището на бедност у нас е малко над 23%.

Как ще се намали бедността, когато :
– цените скачат с повече от 20%
– пенсиите с 5,7%,средно с около. 20 лв.
– минималната работна заплата „кого топли“ – –
– и пенсиите, и заплатите са смешно ниски, на фона на
европейските нива на цените.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!