fbpx

На 13 февруари рожден ден има…

 


На 13 февруари рожден ден има Гала (Гала Пенева), тв водеща

Гала Георгиева Будева (родена Галя Пенева]) е българска телевизионна водеща. Завършила е педагогика и детска психология във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Била е манекен за кратко.

Стартира телевизионна кариера в началото на 90-те години на 20 век, като едно от момичетата на късмета в телевизионната игра „Супершоу Невада“ по БНТ.

След това става водеща на няколко предавания: „Топмодел Зодиак“ по БНТ – Канал 1 с продуцент Стамен Илиев и Константин Будев, „Фамилия топ шоу“ (продуцент Чавдар Младенов) – по ТВ MSAT и в Евроком България – „Мис Столверк“ с продуцент Стамен Илиев.

На 9 октомври 2000 г. Гала започва работа в Нова телевизия като водеща на сутрешното предаване „На кафе“. Шоуто се задържа на екран пет години. Последният му брой се излъчва в края на юли 2005 г.

В началото на същата година Гала започва да води и още едно предаване по Нова телевизия – „Имаш поща“, чийто първи сезон е до 2008 година.

Вторият сезон приключи през 2012 г. През есента на 2007 година Гала е водеща и на риалити шоуто „Пълна промяна“.

Малко след свалянето на „На кафе“ от екран Гала и съдружниците ѝ от „Глобал Мегазин“ ООД започват издаването на списание „На кафе“.

Бившият съпруг на Гала, Константин Ангелов Будев, от когото има дъщеря Мари (родена 1997 г.), е от град Пазарджик.

От 16 февруари 2009 г. ”На кафе” е отново в ефира на Нова телевизия. В сутрешния ефир се излъчва от понеделник до петък от 09:30 часа.

През 2017 година Академията за мода отличава Гала за втори път с приза за най-стилни и успешни българи „БГ модна икона“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!