fbpx

Находчива пловдивчанка разказа как е пробила в Англия

Източник: Plovdiv24.bg

Двама от финалистите в различни категории на конкурса „Български бизнес награди във Великобритания“ са родом от Пловдив. Днес споделяме с пловдивчани едната от успешните истории, за да послужат за вдъхновение. Публикуваме интервю с Галина Христозова, очаквайте такова и с втория участник.

– Здравей, Гаина, разкажи ни как се разви идеята ти за натурална козметика?

– По време на втората ми бременност, която беше доста трудна и трябваше да лежа за задържане, преосмислих някои неща в живота си и започнах да мисля много повече за здравословен начин на живот. Гледайки някои съставки в козметиката знаех, че е време да направя нещо по въпроса и започнах много повече да чета и да се интересувам от натурални алтернативи на вече предлаганата козметика по магазините и продукти за бебета. Първият ми опит беше натуралното ми олио за моето бебе, което направих, като последва сапун за къпане и крем за подсечено дупе. Нищо не можеше да се сравни с аромата на билки и масла и тяхното въздействие върху кожата ни, а резултатите ме насърчиха да продължавам. Така започнах да променям начинът си на живот в нова посока. Все повече се разпалваше идеята да живеем здравословно и да намалим колкото е възможно нещата, които вредят не само на нас, но и на нашата планета.

– Разкажи за първите ти стъпки от превръщането на идеята в бизнес начинание?

– Тази моя страст не можеше да остане незабелязана от моите близки и приятели. Те бяха изключително любопитни и с удоволствие искаха да опитат някои от моите творения. Удовлетворението и насърчението, което получих ме провокира. Няма да забравя, когато майките в училището на дъщеря ми бяха силно впечатлени и си направихме една сутрешна сбирка на кафе, за да им представя някои от моите неща и почти всички споделиха, че искат да си купят. После ми се обадиха за още продукти, тези дами бяха споделили на приятели и познати. Моят мъж ме подкрепи да превърна тази моя страст в бизнес начинание.

– Имаше ли трудности с документалното стартиране на фирма, отговарянето на изисквания и стандарти? Кой ти помогна? По-лесно или по-трудно е да се прави бизнес в Англия, отколкото в България?

– Нямах представа как се прави бизнес в Англия. Започнах да чета в интернет по въпроса и един ден седнах и попълних формата за самонаето лице. Оказа се изключително лесно да стартирам свой собствен бизнес и без никакви административни спънки или разходи дори. Процедурата е изключително улесняваща всеки предприемач. Направих си фейсбук страница и онлайн магазин в последствие. Магазинът ми стартира септември 2015 г и вече имам клиенти от цял свят.

– Разкажи малко повече за продуктите ти, какво е уникалното в тях – изобщо направи си малка реклама.

– Продуктите ми са направени изцяло с натурални съставки – масла, аромати и билки. Стремя се да използвам главно стъклени бутилки и бурканчета, които могат да се използват пак за някои битови цели. Идеята е да се намали вредното влияние на пластмасата не само върху хората, но и в околната среда. С продуктите, които правя насърчавам хората да използват био разградими неща и да рециклират. Последният ми продукт, който направих е алтернатива на пластмасовото фолио, с което можеш да опаковаш всичко, от храна до играчки на детето. Моето „фолио“ е изцяло направено от 100% памучен плат, покрит със пчелен восък. Можете да го намерите в най-различни разцветки и размери в магазина ми. Освен това много популярно е олиото, което спомага сгъстяване на мигли и стимулиране на растежа им. Правя и изцяло натурални парфюмчета за дами и господа. Може да поглезите ноктите си с масло, което ги заздравява. Бебешките продукти са много желани. Ще намерите различни кремове и продукти за тяло за всеки от семейството ви. От сапуните – билковият е моят бестселър. На много голям интерес се радват и сапуните бебета, които правя по повод кръщене или бебешки партита, както и останалите подаръци за гости по всякакви поводи. Всичко това правя с много любов и старание.

– Какъв тип са клиентите ти? Предимно с българи ли работиш, или успяваш да намериш път и към англичаните? Те добри клиенти ли са, по-различни ли са от нас, какво харесват?

– Както вече споделих, имам клиенти от различни държави и възрасти. Според мен най-важното нещо е хората да започнат да обръщат внимание на здравословния начин на живот и опазване на околната среда. Тези две неща са взаимно свързани. Бъди здрав и пази другите здрави, като опазваш околната среда.

– Според теб каква е формулата на успеха?

– Постоянство, Почтеност, Вяра. Постоянство в следване на мечтите. Почтеност – прави на другите това, което искаш и те да правят на теб. Вяра – нека твоята вяра бъде по-голяма от твоите страхове!

– Ти си финалист в категория „Принос за устойчивост в опазването на околната среда“ в „Българските бизнес награди“ на Острова за 2019 г. Радваш ли се, че трудът ти е оценен и с какво смяташ ще допренесе тази висока оценка за бизнеса ти?

– Участието ми в „Българските бизнес награди“ във Великобритания, носи позитиви за бранда ми от ден първи. В момента, в който споделих, че моят бранд е номиниран в 4 категории, приятели и клиенти ме затрупаха с добри пожелания и изразиха свята безрезервна подкрепа. Благодарение на конкурса, ежедневно все повече хора научават за моя бизнес и решават да опитат моите продукти. Подкрепата, която получавам от вота на публиката е много зареждаща, но и помага, благодарение на оставените позитивни коментари в платформата бранда ми, да гради позитивен имидж и да разраства пазарната си ниша. Също така ми помага да опозная конкурентите си и да създавам нови контакти и партньорства. Смятам този конкурс, за стълбичка на израстване и съм много щастлива от възможността да съм част от него. Адмирации на двете бизнес дами, които стоят зад създаването и реализацията му!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!