fbpx

Натурални средства против сухота в очите

Сухотата в очите може да е причинена от различни състояния в организма, но може и да е симптом на обикновена преумора на очите. С няколко интензивни примигвания оправяте проблема и готово. Но понякога не е толкова лесно. Необходимо е да направите някои промени в начина си на живот или да приложите природни методи, които имат ефект и въздействат по естествен начин на производството на очен секрет, който предпазва окото от инфекции, пише www.az-jenata.bg.

Ето какво можете да направите.

Пийте повече вода

Понякога недостатъчното количество вода, което пием през деня, оказва влияние върху функциите на органите и системите. Сухотата в очите може да се дължи на лека дехидратация и невъзможност на слъзните жлези да образуват необходимия секрет.

 

Топъл компрес

Топлите компреси с вода са добър начин да противодействате на възпалението в очите, което е предизвикало сухота.

Омега-3 мастни киселини

Сълзите са естествена смес от вода, масла и слуз, за чието производство са необходими и омега-3 мастните киселини, които приемаме с храната. Наблегнете на храни, които ги съдържат, като рибата, ядките, лененото семе, авокадото.

Носете очила със специална защита

Вредното влияние на ултравиолетовите лъчи може да предизвика сухота. При недостатъчна защита очите страдат, като първият симптом е сухотата.

Откажете цигарите

Тютюнопушенето вреди на целия организъм, включително на очите. Цигареният дим предизвиква дразнене при контакт с очите, а канцерогенните съединения в него нанасят щети на организма отвътре, като предизвикват сухота в лигавиците на цялото тяло.

 

Витамин А

Витамин А играе съществена роля за здравето на очите. Дефицитът му може да предизвика сухота, влошено зрение, слепота, нарушена светлочувствителност, нарушения в роговицата и ретината. Наблегнете на храните, богати на витамин А или го приемайте като добавка.

Правете енергични упражнения

Кардио упражненията подобряват кръвообращението и стимулират секрецията на секрет от слъзните жлези, което подобрява положително сухотата в очите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!