fbpx

Наредиха на търговците в Одрин да учат български

www.obzornews.bg

снимка: Деси Цветанова, eurochicago.com

Магазините в града ще работят до 3 часа през нощта заради гостите от България и Гърция

Търговците в Одрин предприемат инициатива местните магазини да са отворени до 03:00 часа през нощта, заради българските и гръцките туристи, съобщава www.obzornews.bg.

Според бизнеса така туристите от България и Гърция ще могат да прекарат повече време в Одрин, което удовлетворява търговците.

От Камарата на индустриалците и търговците в Одрин (ETSO) съобщиха, че са решени да провеждат т. нар. „Бели нощи“, за да може алъш-веришът да продължи до ранните часове на нощта.

През последните месеци сривът на турската лира превърна Турция в привлекателен център за пазаруване, а почивката при съседите става все по-атрактивна. Само през първите шест месеца на годината около милион българи са посетили Турция.

През последните месеци 70% от туристите в Одрин са българи, а от всеки ъгъл се чува българска реч.

Председателят на ETSO Реджеп Зъпкънкурт заяви миналата седмица на пресконференция пред турски медии, че в Санкт Петербург има термин наречен Белите нощи, когато е ден и нощта не настъпва.

Той разказа, че с помощта на търговците магазините ще бъдат отворени до 01:00-02:00 часа. Музикални групи и дефилета ще има на основния булевард и чаршията.

Той изтъкна, че идващите интензивно през уикенда в Одрин български и гръцки туристи са започнали да посещават града и през седмицата.

Той изтъкна важността местните търговци, да научат български и гръцки език и изрази надежда, че жителите на града ще се отнесат отговорно към туризма. Реджеп Зъпкънкурт каза, че извънграничния алъш-вериш помага много на туризма и за това „трябва да се отнасяме много добре към туристите“.

Председателят на Стоковата Борса в Одрин Йозай Йозтюрк посочи, че е голям късмет за града да граничи с две държави членки на ЕС.

Бизнесмени приканиха чуждестранните студенти от Балканите, които следват в местния Тракийски университет, да се включат на почасова работа, за да могат да се преодолее езиковата бариера по време на алъш-вериша.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!