fbpx

Направиха музей на най-отвратителните храни в света

www.vesti.bg

Жанета Нейкова
Посетителите на музея в Малмьо, Швеция могат да подушат, пипнат и опитат от нестандартните храни, прилежно изложени в чиния, буркан или друго
Когато става въпрос за храна, един ще каже „Вкусно“, друг пък – „Отвратително“.

Това е една от основните идеи, която стои зад новия „Музей на отвратителните храни“, която отвори врати в Малмьо, Швеция точно на 1 ноември.

Основателят д-р Самюел Уест е психолог през деня и куратор през нощта. Първият му проект „Музей на провала“, се превърна в голям хит, пише CNN.
Проучване върху консумацията на месо и ефектът му върху околната среда накарало Уест да открие други алтернативи за набавяне с протеин, а след това превърнал новия си интерес в проект.

„Ако попитате хората дали биха опитали буболечки, те ще отговорят, че това е гнусно. Но може би аз мога да ги накарам да помислят отново“, споделя Уест.

И резултатът е 400-метрово пространство, в което посетителите могат да подушат, пипнат и опитат различни храни, които са определяни като „отвратителни“ – от гъши дроб, до ферментирала акула и много други.

След три месеца Уест планира да разходи музея на пътешествие из други градове на Швеция.

„Ние се определяме според храната, която ядем. Част от идеята на едно пътуване е да опитваш нови храни, а интересът към изпробването на нови неща е голям“, отбелязва още той.

Уест набляга на това, че музеят цели да накара хората да са по-любопитни, както и да мислят критично, а не просто да си правят снимки с нестандартната храна.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!