fbpx

Най-честите причини за главоболие

beu.bg

Главоболията понякога са толкова силни, че ни държат в леглата по цял ден. Някои от причините за главоболие обаче са често срещани и ако ги знаете ще можете да вземете мерки за тяхното предотвратяване. Много хора обвиняват хранителния режим и начинът на живот, но ако изпитвате чести симптоми на мигрена то причините могат да бъдат лесно открити.

Ето и най-честите от тях:

1. Сутиенът

Болката може да е в главата, но в много случаи тя започва от раменете. Проучвания показват, че напрежението от сутиена върху мускулите на врата дава предпоставка за главоболия. Най-доброто решение на този проблем е да опитате да носите сутиен без презрамки.

2. Дезодорант или парфюм

Според статистики 1 на 20 души има алергия към дезодорант или парфюми, която може да се прояви по много начини, включително и главоболия.

3. Почистващи продукти

Почистващи продукти като спрейове, препарати и ароматизанти също са едни от най-честите виновници за главоболието.

4. Времето

Според учени 73% от страдащите от мигрена твърдят, че времето я активира. Лошото и гръмотевично време е фактор, но температурата и дори сухотата на въздуха могат да предизвикат главоболие.

5. Прическата

Някои прически като „конска опашка“ или „кок“ могат да имат допълнително напрежение върху скалпа, което от своя страна ще доведе до главоболие. Лесен начин за справяне с това е просто да ги разхлабите, за да премахнете излишното напрежение от скалпа.

6. Чантата

Избягвайте огромните чанти, защото в повечето случаи те са тежки и прилагат допълнително напрежение върху мускулите на врата. Това от своя страна със сигурност ще доведе до главоболия. Лесен начин да се справите с проблема е да носите раница или малка чанта, в която да носите само най-важните принадлежности.

Знаейки тези факти вие най-вероятно вече ще можете да разпознаете причината за вашето главоболие и да предприемете мерки за премахването или предотвратяването на повторна поява.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!