fbpx

Най-после! Григор Димитров мина през много мъки, но победи за първи път от много време насам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Лос Кабос (Мексико). Гришо записа победа със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5) срещу американеца Стив Джонсън, който е 94-и в света. Победата дойде много трудно и с изявите си българинът изнерви феновете си, тъй като беше на път да загуби спечелен мач. С това хасковлията сложи край серията си от четири поредни поражения и три последователни отпадания в първия кръг, пише Блиц. В следващия кръг съперник на Димитров ще бъде аржентинецът Гуидо Пея.
ПЪРВИ СЕТ
Началото на мача не беше в полза на Григор Димитров. Българин беше пробит още в първия си сервис-гейм и така се оказа догонващ при 0:3. Гришо обаче върна пробива в деветия гейм за 4:5, а след това спечели подаването си и изравни за 5:5. Така се стигна до тайбрек, в който българинът показа по-добра игра и стигна до три сетбола, като спечели първата част при втората си възможност и 7:4 в тайбрека.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

ВТОРИ СЕТ
В този сет играта беше изключително равностойна. Всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си. Ключов тук се оказа деветият гейм, когато Стив Джонсън направи пробив в много важен момент и поведе с 5:4. След това американецът спечели подаването си, а с това изравни и резултата в мача на 1:1.

ТРЕТИ СЕТ
Заключителната част на мача също започна равностойно, също като предишния сет. Никой не взимаше предимство до шестия гейм, когато Димитров успя да пробие за 4:2. След това българинът спечели подаването си и се оказа на един гейм от спечелване на мача. Джонсън обаче продължи да се бори и спечели подаването си, а след това и проби подаването на Гришо. Последва силен сервис-гейм на американеца, който той спечели на нула и изравни на 5:5. Едва в този момент Димитров успя да спечели гейм и отново да вземе аванс в резултата. Американецът експресно взе подаването си и прати решителния сет в тайбрек. В него българинът стартира по-добре и поведе с 5:2, но допусна изравняване за 5:5. Гришо обаче спечели следващите две точки, а с това взе и победата в мача.

Нямам нищо против Гришо, но от последните му изяви очебййно се видя спад в играта му.Болки там болки тук,все някакво оправдание.И той е човек всичко се случва.Имахме един скиор, на него или очилата ще му паднат или щека ще изгуби,все нещо не му беше наред.Може би това е българска черта.Като българин се радвам на нашите спортисти,но когато имат някакъв проблем да се пише вярното.Пожелавам на всички спортисти да са живи и здрави и да прославят БЪЛГАРИЯ по света.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

error: Content is protected !!