fbpx

Най-недостъпните имоти в света са в…

profit.bg

Хонконг зае челно място за девета поредна година сред най-недостъпните имотни пазари в света, сочи проучване на Demographia, цитирано от Bloomberg.

Изданието посочва, че покупката на имот днес в Хонконг е почти невъзможна поради високите цени. По последни данни средната цена на имот расте до 20.9 пъти спрямо средните годишни доходи срещу 19.4 пъти за преди година.

Ванкувър бе класиран на второ място сред най-недостъпните пазари на имоти в света, като по този начин се нареди преди Сидни.

Мелбърн заема четвъртата позиция, следван от Сан Хосе и Лос Анжелис. Лондон пък е начело сред европейските градове, като дели 10-а позиция с Торонто.

Нещата обаче може и да се подобрят в следващите месеци и години за купувачите на имоти по света, тъй като в редица от големите пазари, като Хонконг, Лондон и Сидни, цените прекъснаха ръста си през 2018 г.

Цените на имотите в Хонконг, които отчетоха 15 години на ръст, се понижиха през 2018 г. за 13 поредни седмици, което не бе наблюдавано от 2008 г. насам.

Тези в Лондон отчетоха спад за първи път от 2011 г., а в Сидни се отчете най-силен спад на цените от 80-те години на миналия век. По последни данни имотите там са поевтинели с над 11% спрямо върховите цени от 2017 г.

Проучването на Demographia обхваща 309 градове от осем държави, сред които Австралия, Канада, Великобритания, САЩ и др. към третото тримесечие на 2018 г.

Пазарът на имоти в общо 29 от големите градове е окачествен като „силно недостъпен“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!