fbpx

Най-младият милиардер в света е и успешен модел

www.economic.bg

Густав Магнар Витзъ е само на 25 г., но вече има 3 млрд. долара

Норвежецът Густав Магнар Витзъ е роден в почти невъобразимо богатство като син на магната от бизнеса със сьомга Густав Витзъ. С нетно богатство от 3 милиарда долара и на 25 години, той е най-младият милиардер мъж и третият най-млад милиардер на земята. (По-млади от него са само сестрите Катарина и Александра Андресен, също от Норвегия).

Неотдавнашен профил на сп. TIME за Витзъ разкрива, че той не смята единствено да се възползва от богатството си от бащината империята за сьомгата, а вместо това е избрал да прави отделна кариера – като професионален модел.

Витзъ официално получава богатството си през 2013 г., когато баща му му дарява почти половината от акциите в семейната компания SalMar ASA, която е един от най-големите производители на сьомга в света.
Подаръкът го прави притежател на най-голямото богатство в Норвегия, но по някаква причина той решава да поеме по различен път – извън бизнеса със сьомга.

Младият мъж е популярен в Instagram, където има повече от 64 000 последователи. Има и договор за професионален модел с Team Models в родната му Норвегия. Това е в допълнение към многобройни други бизнес начинания, като инвестициите му в стартиращи компании като конкурента на Snapchat – Gobi, и Key Butler.

Не е изненадващо, че Витзъ споделя норвежкия вестник Dagbladet, че наистина не мисли за по-активно участие в управлението на SalMar скоро:

„Не можеш просто да поискаш да бъдеш шеф на такава голяма организация, трябва да си подходящ за това. Ако има алтернатива, то някой наистина подходящ мъж или жена трябва да застане начело на компанията. Заложени са ценности, работни места, критични фактори“.

В същото интервю той казва, че родителите му са имали колебания да му дадат толкова голям дял в семейния бизнес, когато е бил само на 19 години. Те вярват, че е трябвало по-отрано да го подготвят за такава стъпка и за общественото внимание, което е дошло с получаването на голямото наследство.
Витзъ изглежда се е приспособил към светлините на прожекторите оттогава, но продължава да се занимава с кариерата си на модел и звезда в социалните мрежи.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!