fbpx

Най-младият висшист в света и е на 9 години

Най-младият притежател на диплома за висше образование в света ще стане Лоран Симонс от Холандия. След няколко месеца му предстои да завърши Техническия университет в Айндховен, съобщава Би Би Си, цитирани от www.vesti.bg.

Лоран учи във факултета по електротехника. В университета постъпва преди малко повече от година.

Шестгодишната гимназиална програма за обучение детето-чудо завършва само за година и половина. Едва 8-годишен, той получава диплома за средно образование.

След лятната ваканция постъпва в университета, чиято програма преминал много по-бързо от всички останали в курса.

Момчето има коефициент на интелигентност от 145 и притежава фотографска памет. Лоран споделя, че математиката е любимият му предмет, тъй като комбинира статистика, геометрия и алгебра.

Иска като порасне да стане кардиохирург. Още докато учи в училище, момчето изкарва курс в медицинския факултет на Университета в Амстердам. В по-дългосрочен план Лоран възнамерява да се занимава с генетика и да открие средство за удължаване живота на хората.

Майката на Лоран е от Холандия, а баща му е белгиец. Момчето е родено в Белгия, след което семейството се премества да живее в Холандия.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!