fbpx

Най-достъпните европейски столици

profit.bg

Според проучване, проведено от Wanderu, Скопие е най-евтината столица в цяла Европа.

Градът предлага история от Османската и Византийската епоха, а туристите ще се насладят на многото музеи, магазини в стария турски базар и старинните кафенета.

Вижте и останалите градове, включени в класацията на най-достъпните европейски столици:

Прищина, Косово

Столицата и най-големият град на Косово – Прищина, не е известна като туристическа дестинация, но си заслужава. Тук силно развита е кафе културата, има много история и изкуство, а главната пешеходна улица – Bulevardi Nënë Tereza, винаги е пълна с хора, които се разхождат нагоре-надолу.

Подгорица, Черна гора

Подгорица – столицата на Черна гора, се намира между Динарските Алпи и езерото Скутари. Въпреки че е претърпял пет промени в името, бил е под владичество на римляни, турци и австроунгарци, градът предлага много паркове, живописни кафенета и отлични галерии.

Ереван, Армения

Столицата на Армения – Ереван, е пълна с архитектура от съветската епоха. Площадът е мястото, което трябва да бъде посетено задължително, като предлага музика, фонтани и огромни правителствени сгради.

Тук ще намерите старомодни кафенета в съседство с шикозни винени барове в европейски стил, както и висок клас мода, заедно с традиционни бутици за дрехи.

Кишинев, Молдова

Въпреки че датира от 1420 г., по-голямата част от Кишинев е построена в съветски стил от 50-те години нататък в резултат на трагичното земетресение, което поразява града през 1940 г.

Днес хората се наслаждават на диагонално противоположните паркове – Парк Катедрала и Централен парк „Стефан Царе“, заедно с много музеи, ресторанти и кафенета.

Тирана, Албания

Известен с архитектура от османско, фашистко и съветско време, столицата на Албания е малък, приятен град. В културния, развлекателен и политически център на страната има няколко музея, паметници, исторически сгради и паркове, на които да се насладите.

Жилищните блокове, боядисани в ярки цветове, са особено интересни.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Alla Pugacheva is now Israeli

Frame Telegram Israel’s ambassador to Russia, Simon Halperin, said that Alla Pugacheva had successfully integrated into the country. In an interview with TASS, she also added that she considers the most successful singer in the USSR and Russia to be an Israeli citizen, as well as other emigrants from Russia. …

Блиц Новини
Гала ще става баба, Мари очаква първа рожба

Снимки социални мрежи Дъщерята на Гала – Мари, е в очакване на първото си дете. Бъдещата майка сподели щастливото събитие в социалните мрежи. „Можем да се обзаложим, че коремът ми не е от козунаци”, написа Мари, дни след Великден. „Това е най-хубавата новина, която съм чувала от времето, в което …

Блиц Новини
Кой да знае? отново стартира

Кадри БТВ Следващата седмица приключват всички риалити формати, които гледахме всяка вечер вече три месеца. Ще научим кои са победители в Хелс китчън, дамата на сърцето на Алек в „Ергенът“ и най-добрият имитатор от „Като две капки вода“. Затова и от БТВ съобщиха, че връщат на екран едно забавно предаване, …

error: Content is protected !!