fbpx

Наемете си остров в Норвегия срещу $3 500 и незабравима Аврора

profit.bg

Снимка: instagram

Забравете тълпите във Венеция, купищата туристи в Хонолулу и тълпата, която се събира на Таймс Скуеър в Ню Йорк. Време е за истинска почивка на малък островен рай в Норвегия.

Край ледения бряг на страната се намира остров Fordypningsrommet. Както отбелязва Business Insider, на него няма да видите коли, магазини и едва ли има хора. Единственият начин да стигнете до там е да вземете лодка от съседен остров.

Но това, което това малко парченце земя предлага, е чистата, неподправена самота под Северното сияние. И цял куп очарователни малки къщички, които можете да наемете. Вижте ги в галерията от Instagram:

Според Visit Norway, на него има девет къщи, всяка от които със своя собствена функция: спалня, баня, кухня, сауна и др.

Къщите са с две единични легла или едно двойно легло. Цялото съоръжение удобно може да настани 10 души. Всяка сграда е толкова елегантно проектирана, че дори получава Architizer’s 2018 A+Award.

Но може би най-добрата част от островния оазис е гледката.

„Изгледът е страхотен с островите Лофотен вдясно и безкрайния хоризонт вляво“, пише Visit Norway. „Тук можете да седнете с чаша вино в ръка, да изучавате непрекъснато променящата се природа и да намерите мир и покой“.

Островът е на разположение целогодишно, но е важно да се отбележи, че домакин е включен само при престой през летните месеци. По това време той ще осигурява храна и ще загрява сауната за вас.

Можете да наемете острова и през зимата, но за домакина ще трябва да платите малко повече. Можете да избягате от света на Fordypningsrommet срещу 3 500 долара на седмица.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!