fbpx

Надежда за малката Лора: Дете с рядка диагноза се нуждае от средства

Кадър Нова тв

Момиченце на годинка и половина се нуждае от помощ за лечение. Лора от Русе е родена с много рядка диагноза – дефицит на тазобедрената става. За да проходи е нужна операция, която се прави в съединените щати и струва близо 200 000 долара, съобщи Нова тв.

Семейството няма възможност да заплати тази сума, а в града вече се организират благотворителни инициативи за събиране на парите.

При раждането на момиченцето лекарите откриват, че има дефицит на бедрената кост.

„Проблемът тръгва от таза. Там бедрената кост не е свързана по правилния начин с таза и съответно се получава скъсяване в бедрото до 10 см засега”, разказа майката на детето Ралица Ангелова.

Сега тази разлика в дължината на крачетата се компенсира от специална протеза. Ако не се направи операция навреме обаче, с годините едното краче на детето може да остане с 24 см по-късо от другото.

Ортопедите съветват родителите на Лора да се свържат с д-р Пейли от клиника във Флорида. Той е авторът на уникалната операция, която предстои на Лора. Тя е изключително сложна.

Още когато момиченцето е било на три месеца, родителите успяват да го заведат в Мюнхен, където д-р Пейли прави консултация и дава добра прогноза за Лора. Сега родителите на момиченцето имат само няколко месеца, за да съберат близо 200 000 долара. Детето трябва да бъде оперирано на не повече от 2 годинки. В каузата се включват бизнесмени и политици от Русе. Кампанията има Facebook страница, DMS номер и дарителска сметка, в която вече са събрани 117 000 лева.

Едно семейство – Сияна и Росен Даскалови, са приели като своя лична кауза да помогнат на момиченцето да проходи.

„Целта на това, което искаме да направим като емблема и което беше идея на моята съпруга, е да направим един концерт. Аз го виждам като бал, където искаме да поканим всички хора, които са съпричастни към тази идея, да дойдат да се забавляват”, разказа бизнесменът Росен Даскалов.

Билетите ще струват 10 лева, а благотворителното шоу ще се проведе в зала „Дунав“. Очакват се звезди на шоубизнеса и естрадата. Концертът е планиран за 19 октомври.

Родителите на Лора не са пропуснали да се обърнат и към Фонда за лечение на деца в чужбина. От там предложили на семейството лечение във Виена. Майката обаче е направила проучване и преценила, че там не се извършва същата операция.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!