fbpx

Надал сподели очакванията си за мача с Григор

Рафаел Надал се надява да покаже добра игра и в мача срещу Григор Димитров от четвъртфиналите на турнира в Монте Карло. В сряда испанецът започна преследването на 12-а титла в княжеството по впечатляващ начин – 6:1, 6:1 срещу Роберто Баутиста Агут. Той имаше нужда от едва 77 минути, за да подчини сънародника си, съобщава „Спортал“.

Това стана точно месец след като Рафа бе принуден да се оттегли от “Мастърс” турнира в Индиън Уелс заради контузия в дясното коляно. Той не можа да излезе на полуфиналите срещу големия си съперник Роджър Федерер, а впоследствие се отказа от участие на турнира от същата категория в Маями.

Успешното му завръщане в игра на неговата любима настилка обаче му дава надежди за сезона на клей.

“Това е само първият мач и беше много положителен старт. Резултатът говори за това. И усещането на корта, също. Не мога да ви кажа, че съм възвърнал формата си. Това не е така, просто започнах добре. Това е първият ми мач от почти година насам на тази настилка. Не мога да се преструвам, че не изпитвам никаква болка. Важното е, че успях да се движа добре по корта и бях уверен в нещата, които правех. Щастлив съм за този много положителен старт”, заяви Надал след победата над Агут.

Rafa affrontera demain Grigor Dimitrov aux alentours de 14h40 pour une place en 1/4 de finale ! #VamosRafa #RolexMCMasters pic.twitter.com/MwmhzRQgBC

— Nadal_France1 (@Nadal_Fr) 17 април 2019 г.
Днес той ще гони безпрецедентна 70-а победа в Монте Карло. Няма друг играч, спечелил толкова много мачове на сингъл на турнир от сериите “Мастърс 1000” на АТР.

Рафаел Надал и Григор Димитров се сблъскаха и миналата година тук, като испанецът елиминира българина на полуфиналите след победа с 6:4, 6:1. Матадора има баланс от 11-1 победи срещу първата ни ракета, като е загубил само един сет в четирите им мача на клей до момента.

“Разбира се, едно такова добро начало помага. Утре (б.р. днес) ще бъде още един добър тест срещу Григор, така че ще видим. Трябва отново да играя добре. Имам нужда да играя мачове, да прекарвам повече време на корта и, разбира се, победите помагат. Всяка победа носи положителна енергия, увереност в играта и възможностите на тялото. И това е, от което имам нужда сега. Ще се опитам да продължа по същия начин”, заяви Рафаел Надал.

Двубоят ще бъде на централния корт и ще започне около 16 часа българско време, като ще бъде предаван директно в спортните канали на А1. Програмата започва в 12:00 часа, като преди това трябва да се проведат срещите Стефанос Циципас – Даниил Медведев и Новак Джокович – Тейлър Фриц.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Огромен гаф при въпрос за 3000 лева в „Стани богат“

Кадри: бТВ Рентгеновият лаборант Павел Антонов продължи играта си в „Стани богат“, но последния въпрос, който му бе зададен от Ники Кънчев поради много дискусии. За 2000 лева Павел бе попитан: „Коя легенда на Формула 1 създава нискотарифна самолетна компания, докато е действащ пилот“? – Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ники …

Блиц Новини
Разкошен дом показа Таня Боева в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ Новият сезон на готварското шоу „Черешката на тортата“ стартира с поп фолк изпълнителката, ослепителната Таня Боева. Шеф Манчев смени Виктор Ангелов на екран и сега ще гледаме как неговите избранници се справят в кухнята, а също и като домакини. Боева посрещна своите гости в уютния си дом …

Блиц Новини
Едва 3000 души получиха еднократна помощ

Малко е известно сред българското население, че съпругът, съпругата или децата на починал осигурен имат право на еднократна помощ, отпускана от държавата. „Право на еднократна помощ при смърт на осигуреното лице, съгласно Кодекса за социално осигуряване (КСО), имат неговите: съпруг (съпруга); деца; родители. Децата на починалото лице имат право на …

error: Content is protected !!