fbpx

Момче от дом за сираци дари козунаци на възрастни хора (видео)

Кирил успява да събере пари с помощта на хора от страната и чужбина

Това е история за младо момче без семейство, но с голямо сърце. 18-годишният Кирил от Пазарджик, който живее в социален дом, събра пари и купи козунаци, за да зарадва възрастни хора. Инициативата му стигна чак до Северозапада. Въпреки трудностите с които се среща всеки ден, момчето е убедено, че доброто трябва да е повече и да се раздава, пише „Нова ТВ“.

Празниците за него не са повод за радост и събиране на цялото семейство. „Баща ми почина, когато бяха малък, след това сме имали трудни моменти с майка ми и брат ми. Финансово също не сме могли да се оправим…Нямал съм хубави празници и за Коледа подаръци не съм получавал“, разказа Кирил Балдев.

Болката от липсата на силно и сплотено семейство, особено по празниците, оставя пареща следа в живота му. „В дома ни дават яйца, козунаци, но самата любов, уют, самото чувство за семейна среда го няма…и ние било много трудно“, сподели Кирил.

 

Но всичко това му е дало и голям урок – да превърне болката в добро. „Решил съм да покажа един мини жест към самите пенсионери. С един козунак не мога да им помогна, но искам да покажа, че някой мисли за тях. Има и хора, които ми помагат“, каза още Кирил.

Момчето събира парите за козунаците благодарение на хора от страната и чужбина. Към идеята му се присъединяват и ученици. Със събраните средства ще зарадва над 700 пенсионери. Някои от козунаците ще раздаде лично в района на Пазарджик, други ще отидат към една от малките общини в Северозапада.

 

Кирил ще изпрати към Ружинци 215 козунаци, които ще бъдат раздадени на десетки възрастни хора. Първият козунак ще отиде при Баба Илка. Жената е пенсионерка и живее във видинското село Белоптичане. В Ружинци на Кирил помогнаха доброволци, а в Пазарджик и околните села той отиде лично при бабите и дядовците.

Момчето се надява кампанията му да стане целогодишна и да помага по-често на бабите и дядовците.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!