fbpx

Момче в пети клас изпразни касичката си, за да помогне на болна жена

Какво е човечност? Дали е нещо, на което ние учим децата си или по-скоро нещо, на което те могат да научат нас, възрастните? Доказателство точно за последното е един обикновен петокласник от Нова Загора . Това, което направи той, трогна хиляди българи в социалните мрежи.

Богомил Ганчев даде урок по човечност, след като дари всичките си спестени парички , за да помогне на болна жена .

За геройската му постъпка разказа жена от магазина, в който е поставена кутията за дарения. А историята е споделена над 400 пъти.

„Това е Богомил. На 06.02.2019 г. това мило дете влезе в магазин Нон стоп с една торбичка стотинки и попита: Може ли да ги пусна в касичката за дарение (в магазина има кутия за събиране на средства за болна жена). Възхищавам се от решението на това дете, каза ми, че паричките си ги събира от миналата година. Нека да се поучим от Богомил Ганчев, ученик от 5 „б“ клас на училище „Иван Вазов “ гр. Нова Загора с класен ръководител Митошка Стоянова. Тук е мястото да поздравим и родителите, че са възпитали един състрадателен и отговорен син”, написа жената, станала свидетел на благородната постъпка на момчето.

Постът й е харесан от 5 000 потребители и има над 320 коментара. „Браво на момчето! Браво и на родителите му! Браво и на учителите му! Възхищавам се на такива деца и вярвам, че ще пребъдем! Поклон, мило дете!”, „С такива деца за България все още има надежда! Бъди жив и здрав, миличък!”, „Поздравления, това добро дело ще бъде възнаградено със сигурност от Бог. Ръката, която дава, никога не е празна”, коментират хората.

Нека възпитаваме повече деца като Богомил!

 

За жената

Dano da imashe poveche hora vav darjavata ni kato tova dete togava vsichko shteshe da bade po hubavo i jivota po spokoen

Дано да имаме повече такива деца.Браво на Богомил! И името му е такова на Бога е мил и той няма да забрави какво е направил и ще бъде възнаграден за това!

iskam da kaja samo edno bravo na tova deta …p .p. samo me e qd ch tezi v parlamenta ne vzemat da se gramnat ta dadojdat na tqxno mqsto takiva xora kato tova dete ..

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!