fbpx

Могъща организация призова за изхвърляне на България от евротурнирите

Най-популярната организация за борбата срещу расизма по футболните терени – „Kick it out“ – публикува остра декларация по адрес на българския национален отбор заради ексцесиите по трибуните на мача с Англия в понеделник вечерта. От там призоваха „лъвовете“ да бъдат изхвърлени от турнирите на УЕФА заради изцепките, пише offnews.bg.

Ето и цялото становище:

„Ние сме отвратени от гнусната проява на расизъм срещу английските национали от страна на българските привърженици. Даже телевизионни кадри показаха маймунски звуци и нацистки поздрави. Поздравяваме Гарет Саутгейт, помощниците и играчите му, че докладваха тези обиди. Ние оказваме пълната си подкрепа към играчите, семействата им и всеки засегнат от тези ужасни сцени.

Ние сме доволни, че протоколът беше спазен от официалните лица, но УЕФА трябва да обясни защо играчите не бяха пратени в съблекалните по време на Стъпка 2, както е изрично упоменато в правилата на централата.

Телевизионните кадри ясно показаха, че расистките обиди продължават и през второто полувреме и затова за нас е неприемливо, че Стъпка 3 не беше предприета. Този мач трябваше да бъде спрян!.

Сега е времето УЕФА да покаже лидерство и да предприеме мерки. От прекалено дълго време централата се проваля във взимането на адекватни мерки. Самият факт, че България вече приема този мач с частично затворени трибуни заради расизъм, показва, че санкциите на УЕФА не са адекватни.

Не може да има повече жалки глоби и частично затваряне на трибуни. Ако УЕФА наистина иска да се противопостави на дискриминацията – и ако кампанията „Равната игра“ наистина означава нещо – тогава трябва да последва отнемане на точки и изхвърляне на България от турнира“, написаха от „Kick it out“ в позицията си.

Така наречените „расисти“ са ГЕРБерски лекета, които, за дрога и дребни пари, са готови да заколят майка си и баща си. Те са от най-долната проба на породата „умни, красиви и ранобудни“, най-ниското равнище на ГЕРБерския „Хитлер югенд“. Отделен въпрос е, че населението на НРБ и сега – на „РБ“, не може да се възприема като расистко образувание. Дрогирани, пияни и генетично устроени педофили-британци да ни обвиняват в расизъм, е равнозначно да оневиняват Чърчил за „гладомора“ в Индия, да вменяват вина на туземците за гибелта на капитан Кук. За изтребването на индианците и бизоните в Америка. Иначе, наистина в България футбол няма и по-добре е да няма. Както няма и всичко останало – свобода, справедливост, правосъдие, здравеопазване, образование. И КУЛТУРА, независимо, че „Денят започва с култура“…

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!