fbpx

Млад варненец спаси две деца, заплели се в рибарски мрежи на вълнолома в Аспарухово

За инцидент с две деца на вълнолома на Аспарухово ни разказа днес нашият читател Емил Георгиев. По думите му те са започнали да се давят в района, млад мъж се е опитал да ги спаси, но също се е заплел в рибарските мрежи, опънати в близост, информира Нова Варна

„Днес аз и жена ми бяхме свидетели как на Аспаруховският вълнолом две малки деца, видимо на около 8-9 години скачаха от камбаните , когато течението ги завлече .Имаше много хора и рибари , но никой не се отзова. Тогава млад мъж на име Цветалин Ганчев се впусна да ги спасява , но едно от децата се заплете във незаконно поставена рибарска мрежа на 150м от камъните!

Младият мъж извади заплетеното дете на 150-200 метра и го извлачил на скалите, където други хора му оказали първа помощ. След това се е върнал да извади и второто дете.

След инцидентна на мястото е пристигнала линейка, а медицински екип е оказал първа помощ на децата и техния спасител .Според очевидците обаче незаконната рибарска мрежа е можела да убие тези деца.

Според хора присъствали на случката, детето, което е било заплетено в мрежата, е откарано в болница. Другото момченце се е разминало с уплаха , а след изваждането на децата младия мъж е бил извлачен на камъните от няколко човека, които са му оказали първа помощ, преди да дойде линейката .

“Възмутени сме от наглостта на рибарите ! На толкова кратко разстояние от скалите е пусната тяхната мрежа ! Днес можеше да е поредния черен ден за Варна , две деца и един млад мъж който можеше да се удавят заради алчността и безсрамието на рибарите ! Нека това стигне до съответните органи !”

Това ни пише нашият читател Емил Георгиев, който е станал свидетел на инцидента.

“Нова Варна” се свърза с Цветалин Ганчев, спасил децата, рискувайки живота си. Смелият мъж е на 22 години от Варна и има малко бебенце. Ето какво ни разказа той:

Когато детето потъна под вода , аз плувах към него , гмурнах се и го разплетох детето, детето беше в съзнание но не беше адекватно. Прекара може би около 2 минути под вода .

След което го извадих на камъните , там други хора го поеха и му направиха изкуство дишане .В същият момент тръгнах да плувам, за да извадя второто дете, защото през времето, в което спасявах първото , той вече беше на 400-600 метра на вътре, разказа ни още младият мъж. По думите му течението е било много силно и е завличало.

Когато успях да избутам второто дете на камъните , аз самият се почувствах зле от умората и напрежението , тогава двама от рибарите влязаха във водата пред каманите за да ме повдигнат и да ме оставят в легнало положение на камъка , дам млада жена на име Гергана ми направи сърдечен масаж защото изгубих съзнание за няколко секунди, разказа още за медията ни смелият варненец.

Според свидетелите на случката мрежите на това място са незаконно поставени.

И все пак в България има млади, доблестни и отговори хора!!!! Поклон!!!!

АЛЧНОСТТА НА ЕДНИ УБИВА НЕВИННИ И БЕЗ ЗАЩИТНИ ДЕЦА

Шапки долу! Ако всички бяха като него, България щеше да е по различна.

Шапки долу! Ако всички бяха като него, България щеше да е по-различна!

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!