fbpx

Миролюба Бенатова: Репресията срещу съдия Мирослава Тодорова продължава вече 7 години

Станалата неудобна и отстранена от Нова телевизия журналистка Миролюба Бенатова написа силен пост във Фейсбук в защита на съдия Мирослава Тодоров, която предната седмица понесе поредния удар, след като личните данни на нея и семейството ѝ бяха публикувани от Инспектората на ВСС, очевидно нарочно. Бенатова припомни свое интервю със съдия Торова отпреди години и коментира:

Репресията срещу съдия Мирослава Тодорова започна преди 7 години, когато беше уволнена с публичен мотив, че бави дела. А Цветана Цветанов я обяви за „свързана с организираната престъпност“, за което тя го съди, а той никога не си продължи мисълта с някакъв факт или аргумент.

Мирослава Тодорова е сред гласовете за правова държава и независимост на съда, които не са много. Преди 6 години направих с нея едно от малкото й интервюта. Говорихме за кукловоди и задкулисие. Реалността днес не е окуражаваща. И явно Мирослава Тодорова няма много съмишленици в системата, щом сред хилядите декларации, не заличени и пуснати в публичното пространство останаха само нейните лични данни.

 

В последното издание на предаването „120 минути“ по bTV съдия Тодорова обясни своята позиция по изтичането на личните данни, адрес и телефон, както на нея, така и на семейството ѝ, а също така сподели някои от най-сериозните пороци на управлението на съдебната ни система.

 

За каква репресия говорите г-це Бенатова? Една мързелива и нагла съдийка, която си беше забатачила работата и нарушила всякакви срокове за произнасяне на присъди може би нарочно. Сигурно разчитате на късата памет на българите?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!