fbpx

Министър Петков уточни как ще се вдигнат заплатите с 10%

www.blitz.bg

Активно се работи за промени в закона за хората с увреждания, той трябва да е приет в първото тримесечие. Първата мярка беше изплащането на новата месечна финансова подкрепа, която започна от 12-ти февруари, каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Според данни на Агенцията за социално подпомагане над 575 000 души са получили помощи през януари, 78 000 за първи път са включени в получаването на социални помощи от държавата. За месец януари сумата е над 20 млн. повече, посочи министърът.

Не мисля, че обещанията за ръст на заплатите с 10 % през следващата година е предизборно, каза още министърът. В България доходите на работещите нарастват. За първи път през декември средната работна заплата минава 1205 лв., а средно-месечната е над 1700 лв., отбеляза още той. От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 5,7 %, а таванът ще стане 1200 лв., припомни Петков.

Равни пред закона-някои -по равни-минималните пенсии с 10лв-максималните с 300-осъвременяване-на кукуво лято-предизборни обещания-после мяу ?????

Е да,той е изял едно пиле, а аз нищо, но ни се пада по половин пиле. Кой ял, ял другите да гледат. Тогава защо медицинските сестри са с по 560-600лв.заплата? Да живее стъкмистиката! Не случайно НСИ са на пряко подчинение на властимащите!

Меко казано – БОЛУК ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ!

Попитайте го този „специалист“ какви заплати вземат ИАГИТ и териториалните им дирекции.. от по 600-700лв…смешник…затова няма да има кадри в провинцията..

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!