fbpx

Миков нападна Нинова: За 2 години опозиция сме на същото място на изборите. Време е за ново заседание на Конгреса

Бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира в студиото на „Нова телевизия“ резултатите от евроизборите. На практика той обвини Корнелия Нинова за 5-6-те процента разлика с първия на вота ГЕРБ.
„Защо имаше нужда от анти-Станишев кампания и защо имаше нужда от еднолични решения, които се прикриват зад националния съвет. Защо бяха извадени народните представители за 3 месеца. Това са 12 заседания за парламентарен контрол. Много закони се приеха в парламента, в които социалистите остават без позиция.

Погрешна оценка на политическата обстановка, бодряческо напомпване и нереалистичен поглед върху политическата ситуация, приказките за предсрочни избори. Всъщност, резултатите показват, че за около 2 години опозиция сме на същото място, където бяхме преди 2 години – постигаш 6 процента разлика. Може социолози да се упражняват колкото искат, но резултатът е такъв“, каза Миков.

„Аз смятам, че кампанията, водена от нас, се опита да избяга от разбирането, че сме на европейски избори. По-скоро акцентът беше вътре. Сега ще има една демотивация в членовете и симпатизантите на БСП. Въпросът с оставките не е най-важен, но трябва да се понесе политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство. Поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии вътре в БСП и навън. Листата е финален етап, войната със Станишев е финален етап. Нещата тръгнаха от преди. Ако щете разтурянето на БСП – Лява България, изгонването на традиционни партньори, на по-леви и други социалдемократически формации. Провъзгласяването на деветима за опозиция, после, спомняте си, станаха 19. Създаването, измислянето на опозиция. Е, че нали всички сме членове на тази партия и когато се изказва иска някой да го чуе и да се вземе правилноо решение“, коментира Миков.

„Положиха се достатъчно усилия да се води кампания анти-Станишев. Не очаквам кой знае какви чудеса от преференциалния вот. Смятам, че хората, членовете и симпатизантите – всеки от нас трябва да има куража да казва това, което мисли. Защото очевидно ние не можем с този начин на мислене, разделяне, войни да дадем перспектива, в която хората да повярват и хората да гласуват за БСП. Смятам, че сега е разумно да има едно заседание на Конгреса, което да започне да връща правилата на колективно ръководство на партията. Сигурно ще има кой да поиска оставка, едва ли аз трябва да бъда този и едва ли само една оставка решава нещо, ако ще дойде друг, който ще се държи по същия начин“, завърши Миков.

Това е естествено, лоялните да се отхвърлят от БСП,защото те винаги са лоялни; запомнете, че съединението прави сила!Какво е това разкъсване на партията на групировки. Толкова ли не виждате, кои са способни, а непрекъснато поставяте некомпетентни. Огледайте се и помислете!Михов е прав! Спрете тази шур-баджанащина и ще успеете!.

На празна глава акъл не се дава: С мания за величие води хората си на заколение. Предлагам: 1. Да се смени името на партията. 2. Да тръгнат от 1 ви конгрес, на който да създадат ясни за всички правила , един за всички и всички за един. Да се избере най-водещата обединителна фигура, да се съберат АБВ и 21 и най важното не се лъжете, не гледайте кой какво има а кой каква работа върши за народа. Скъсайте с миналото но да не го забравяме.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!