fbpx

Месец по месец – това са дестинациите, които не са за изпускане през 2019 година

pochivka.blitz.bg

Нова година – нови цели в пътешествията. С разнообразие от дестинации като никога преди, това е годината, в която ще можете да мечтаете смело. От спортни събития и бой с храна до уединени бягства и изпълнени с музика фестивали – показваме ви месец по месец най-важните дати от календара, около които да планирате пътешествията си за 2019 година.

Януари

Започнете новата година със слънчево бягство от зимата в Лансароте, Фуертевентура или Тенерифе. Ако все пак си мечтаете за снежни върхове, можете да се отправите към Бергамо, Гренобъл или Базел. За културни мероприятия си сложете шотландска поличка в куфара и отидете на Бърнсовите нощи в Перстуик, Шотландия, на фестивала, посветен на поета Робърт Бърнс.

Февруари

В Германия през февруари е нещо страшно. Потопете се в лудостта на карнавала в Кьолн (от 28 февруари до 6 март) или се оставете на течението на карнавала в Дюселдорф на същите дати. Можете да отлетите до Верона за приятна екскурзия за Свети Валентин или пък да смесите романтиката със спорта и да си напрвите минитурне из Лондон, Рим, Париж и Единбург (но само ако сте любители на ръгбито).

Март

С наближаващата пролет едва ли има нещо по-зелено от Ирландия през март. Отидете до Шанон и посетете Скалите на Мохер или пък отседнете в Дъблин за Деня на Свети Патрик на 17 март. Потопете се в музиката и обичаите, които ще са в изобилие на фестивала за Свети Патрик от 14 до 18 март. Междувременно пет дни фойерверки и приятна суматоха ви очакват във Валенсия по време на градския фестивал Лас Фалас от 15 до 19 март. Ако не можете да чакате до октомври за Октоберфест, по-малко известният бирен фестивал на Мюнхен отваря врати за вас от 15 март до 5 април.

Април

Подгответе се за най-голямото улично парти за годината в Амстердам. На Деня на краля – 27 април – улиците, каналите и мостовете на града преливат от музика и забавления, а има и има огромен открит пазар. Ако искате да съберете пролетни слънчеви лъчи, напрвете си малко бягство към Сицилия или Мароко. Температурите все още не са за плаж, но е приятно топло, която означава, че можете да се порадвате на слънцето и да разгледате забележителности. Април е и перфектният месец да разгледате древните исторически места в Атина.

Май

Хванете полет за Ница и отскочете до Монако за Гран При от 23 до 26 май, вижте Лондон в пълния му блясък, включително и цветното шоу на Челси от 21 до 25 май или си резервирайте място в мегаклубовете на Ибиза за легендарните партита по случай откриването на летния сезон – след 11 май.

Юни

Заредете батериите и стегнете мешките за някои от най-големите европейски музикални фестивали. Парти списъкът включва Пробужданията в Амстердам на 29 и 30 юни, Роскилде в Копенхаген от 29 юни до 6 юли или пък купони по цяла нощ на фестивала на Свети Антоний в Лисабон от 12 до 14 юни. Други опции са празникът Юлисий (Одисей) в чест на писателя Джеймс Джойс в Дъблин на 16 юни или пък Краков на 27 юни за едно от най-популярните събития на открито в полския град – фестивала Лайконик.

Юли

С покачването на температурите фокусът неизбежно се измества към дестинации като Португалия и Испания. Там са и някои от най-горещите фестивали като Nos Alive в Лисабон от 11 до 13 юли, Super Bock Super Rock от 18 до 20 юли или Benicassim в Барселона от 18 до 21 юли. Това ще се случи по същото време, когато Лондон ще сложи белите тениски за Уимбълдън и последните решителни кръгове от Чемпиъншип – от 1 до 14 юли.

Август

Хубавото време за ваканция и релакс продължава, а вие спокойно можете да се впуснете в едно от най-цапащите събития на годината – най-големият фестивал за бой с храна Ла Томатина, който се провежда на 28 август във Валенсия. За нещо по-културно изберете 53-ият карнавал Нотингхил в Лондон от 24 до 26 август или Будапеща за епичен музикален фестивал, който ще трае цяла седмица край бреговете на Дунав.

Септември

В по-голямата част от Средиземноморието температурите все още са достатъчно високи, но с началото на учебната година тълпите туристи рязко намаляват. Не е маловажен и фактът, че цените също падат. Това е идеално време за събиране на слънчеви лъчи в курортите около Алграве или в Хърватия. Можете и да се впуснете в последните диви партита в края на сезона на Ибиза. Или пък да се отправите към Мюнхен, където тази година Октоберфест ще се проведе от 21 септември до 6 октомври.

Октомври

Разходете се из римския квартал „Трастевере“, който по това време на годината е окъпан в златна светлина, напрвете си есенна разходка из Прага или отскочете до Берлин преди да настъпят големите студове. Октомври безспорно е един от най-красивите месеци през годината за почивка в приказните европейски градове. Въпреки напрегната политическа ситуация Киев се очертава като една от новите популярни дестинации за 2019 година.

Ноември

От средата на ноември та чак до края на януари коледни базари никнат като гъби из цяла Европа. Сложете в куфара вълени дрехи и се потопете в празничната атмосфера на красиви градове като Брюксел, Кьолн, Краков, Прага, Амстердам и Будапеща.

Декември

Страшно много европейски градове посрещат Новата година по наистина подобаващ начин. Безплатните концерти и зрелищните фойерверки са достатъчни причини да помислите за това как да комбинирате декемврийската си почивка с най-голямото парти за годината. Едно от най-любопитните предложения за тази цел е Единбург.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!