fbpx

Менда Стоянова: Цветанов е несправедливо обвинен, но оставката бе правилно решение. ГЕРБ налага нов морал в политиката

Депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова коментира скандалите с „апартаментгейт“ и оставките в партията. В предаването „Плюс минус“ по „Нова телевизия“ тя започна с това, че живее в апартамент в Пловдив от 1997 г.

„Смятам, че всеки има право, незавивисимо дали е в политиката или извън нея, да има жилище, подходящо за неговото семейство, като всеки обикновен българин. Това дали цените, по които са изповядвани сделките, които нашумяха напоследък, изключвам казуса с апартамента на г-н Цветанов, не смятам, че са купувани от пазарните оценки. Ще ви ви кажа нещо като данъчен. Преди години НАП беше направила един такъв риск и влязоха на ревизии, имаше начети на строителни фирми, на техни клиенти, по линия на свързани лица, като се търсиха пазарни цени на съответните сделки. За пазарни цени се вземаха обявите в интернет за продажбата на жилище. Казвам ви го от оит. Това беше специална кампания, продължила повече от половин година и след това всички актове паднаха в съда, поради две причини – първата е, че нотариалният акт е един от най-стабилните актове, където пред едно такова служебно лице се декларират цената и вида на сделката. Но по-важно е другото – че пазарната цена не е тази, обявена на сайтовете и оферирана, а тя е тази, която се изповядва и от останалите около тях апартаменти. Искам да кажа, че много често или в повечето случаи реалната цена е доста по-ниска от оферираната или поисканата от фирмата през рекламите в интернет. Това са фактите“, каза Стоянова.

„Не мога да коментирам всички сделки, защото не съм се запознала детайлно, но специално при г-н Цветанов няма покупка на апартамент, там има замяна на сходни квадратури с доплащане, което така както е обявено е долу-горе по 1500 евро на въпросните 36 квадрата, които са доплатени. Не смятам, че Цветанов има вина, но не е и редно аз да давам тази оценка. Има си органи, които ще направят проверката.

Разделение в ГЕРБ няма. Много хора, както и аз в момента, подкрепят Цветанов. Това е човек, който в случая е несправедливо обвинен. Издава се присъда през медиите, а фактите не са изяснени. В този смисъл подкрепата е важна. Самата кампания придоби голяма гласност, голяма част от данните и фактите в нея не са верни, но вече са сериозно тиражирани. Трябва да се минимизират щетите от тази координирана атака и да се утвърди позицията на ГЕРБ, която винаги е следвана в годините назад – да се поема морална отговорност, дори тогава, когато нямаме доказателства за вина. Цветанов е минал по този път, преди време имаше подобни дела срещу него, които минаха, и той имаще силата да излезе и да каже – минал съм по този път, доказах, че нямам вина“, обясни още Стоянова.

„Валери Симеонов и друг път е казвал подобни думи. Това е различната позиция на ГЕРБ. Това не се случва в БСП, не се случва и в ОП, и в ДПС. Нали искаме да има нов морал в политиката, да има промяна. Когато едно лице е публично, наистина да има прозрачност и да може обществото да припознава в него не мошеника, защото в момента депутат е мръсна дума, а да припознава човек, който е отишъл там да работи за някаква кауза, а не да прави далавери“, обясни депутатката.

„Решението за оставката е общо на двамата – Цветанов и Борисов. В дните когато беше Цветанов във Вашингтон се развиха нещата, той постоянно поддържаше контакт с Борисов. Двамата взеха решението и то е правилно. Няма разделение при нас. Цветанов е всеотдаен към партията и организацията по структури. С излизането си от парамента ще увеличи своята сила в тази посока. Факт е, че Цветанов в последните години стана добър медиатор между парламентарните групи, включително и с опозицията“, завърши тя.

я шефката на първо часно данъчно в пловдив бившия район източен дава акъл

ZAD TEZI APARTAMENTI SA SKRITI GOLEMITE KRAGBI NA EVROFONDOVE!!! KAK NE VI E SRAM???

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!