fbpx

МВнР с предупреждение към българите в чужбина за опасност! Не е за подценяване

За нова болест предупреждават от българското Външно министерство. Нов случай на така нареченият „близкоизточен респираторен синдром” е диагностициран тези дни в Сеул, Южна Корея, съобщава „Канал 3“.

Смъртността при заболяването достига 46%. През 2015 година Южна Корея бе засегната от заболяването, като тогава имаше 38 смъртни случая. Симптомите на заболяването са висока температура, кашлица и недостиг на въздух.

На 8 септември т. г. в Сеул е диагностициран първият случай на „Близкоизточен респираторен синдром (MERS)“ в Република Корея за последните три години. Властите в Корея са декларирали, че са взели необходимите предпазни мерки и няма опасност от разпространение на вируса, съобщават от Министерство на външните работи.

Близкоизточният респираторен синдром е вирусна болест със смъртност от 20-46%. Тя се дължи на нов коронавирус, пренасян от камили и може да се разпространи, когато някой е в тесен контакт със заразен за продължителен период от време.

MERS е твърде нова човешка болест, с много висока смъртност. Инкубационният период е от 2 до 14 дни и се характеризира с треска при температура от 38 градуса, кашлица, недостиг на въздух и диария. Южна Корея бе засегната от епидемия на болестта през летните месеци на 2015 г., в резултат на която имаше 38 смъртни случая и 186 заразени.

Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани при необходимост от актуална информация да посетят страницата на Корейския център за контрол и превенция на заболяванията.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!