fbpx

Мая Манолова празнува днес рожден ден

На 4 май рожден ден има Мая Манолова. Сегашният омбудсман е опитен български политик, народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 40-то и 41-то Народно събрание. Депутат и заместник-председател в 42-то Народно събрание. На 30 юли 2015 г. е избрана за национален омбудсман на България със 129 гласа в 43 Народно събрание, срещу 82 гласа за дотогавашния омбудсман и кандидат за втори мандат Константин Пенчев.

Родена е на 4 май 1965 година в Кюстендил. Основното си образование получава в VI ОУ „Паисий Хилендарски“ в Кюстендил. Продължава обучението си в езиковата паралелка на ПГ „Неофит Рилски“, където изучава английски и руски език. Завършва висше образование, както следва – история в Москва, икономика (1994) и право в Юридическия факултет на УНСС през 1996. Има и специализация по социален мениджмънт.

От 1998 г. до 1 октомври 2015 г. е адвокат в Адвокатска колегия в Кюстендил. 2003 – 2005 г. е секретар на Адвокатския съвет в града.

Член е на БСП от 1989 година. През 1990 година партийната ѝ книжка е връчена от Георги Пирински в Кюстендил.[2]

През 2008 г. наследява на поста областния лидер на БСП в Кюстендил – Иво Атанасов. В резултат от рокадата, която по признанието на Атанасов е по причина, че е загубил доверието на председателя на БСП – Сергей Станишев, социалистическата партия губи всички последвали избори в областта.

През 2013 г. Мая Манолова огласява схема за предполагаема изборна измама, посредством т.нар. костинбродска афера.

На 30 юли 2015 г. Мая Манолова е избрана за национален омбудсман на България със 129 гласа в 43 Народно събрание, в т.ч. и с гласовете на ГЕРБ, въпреки политическата позиция на Манолова, която винаги се е афиширала за своеобразно парламентарно острие срещу второто управление на ГЕРБ. Още същия ден на избора на Манолова за омбудсман, няколкостотин, възмутени от този избор на Народното събрание, граждани излизат на протест пред парламента.

 

Дс е жива и здрава!Тя поне се опитва да направи нещо за хората!

Градски и пол.опонент – с комсомолски поздрав….

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Силвена Роу: Невиждано наводнение в Дубай

Кадри БТВ Климатичните промени все по-осезателно напомнят за себе си. Вече няколко години сме свидетели на екстремни горещини и наводнения предизвикани от огромни количества дъжд. У нас също на няколко пъти тези валежи създадоха тежки проблеми в различни райони на страната. Но за Дубай и района това са невиждани количества. …

Hell's kitchen
Сладкарката Стефани се изложи с бъркани яйца

Кадри Нова ТВ Настана радост сред феновете на Хелс китчън след изгонването на Стефани. На всички им бяха в повече скандалите, които провокираше в общежитието с кого ли не. На сбогуване се скара и с Димитър, който опита да защити любимата си Симона от нападките й. До това шеф Ангелов …

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

error: Content is protected !!