fbpx

Мая Манолова: Петицията ни срещу двойния стандарт на храните в Европа беше приета като напълно основателна

„Днес в Европейския парламент за пореден път защитих една справедлива кауза – правото на българските граждани да консумират храни с еднакво качество като тези в страните от Западна Европа“, това написа във Фейсбук омбудсмана на България Мая Манолова. Тя представи пред евродепутатите петиция срещу двойния стандарт при храните, която бе разгледана от Комисията по петиции в европарламента и обявена за абсолютно основателна. Ето какво още съобщи Манолова за петицията:

„Тя остава отворена, за да може европейския парламент да наблюдава разрешаването и приключването на обидната практика в различни държави-членки да се предлагат храни от една и съща марка, но с различно качество.
В същото време Комисията по вътрешен пазар одобри потребителския пакет на еврокомисаря Вера Юрова, който беше обявен в София на форума за двойните стандарти при храните, който организирах в рамките на българското европредседателство и където тя зави, че се слага край на тази практика. Пакетът бе гласуван с огромно мнозинство – 19 на 1 гласа и реално даде дадена зелена светлина за неговото придвижване от комисията към европарламента.
Убедена съм, че до края на мандата на този парламент ще има време промените, които да забранят двойните стандарти при храните, да бъдат гласувани окончателно. Това ще бъде огромна победа както за България и за българските граждани, така и за българските институции.
Благодаря на българските евродепутати, от всички политически семейства, които бяха в Комисията по петиции заедно с мен, за да застанем като един в защита на българския национален интерес. Интерес, който е и на още 100 млн. европейски граждани.
С това гласуване Комисията по петиции доказа, че европейските институции работят в интерес на гражданите и че когато има засягане на права, те застават и заемат страната на гражданите“.

Цялото изказване може да видите тук: https://youtu.be/EmfZ7IncDpA

 

Hranite i v Evropa sa laina , no da vtreshti Evropata s istinskite probleblemi na Balgariia , tova ozna4ava : minimalna zaplata 1500 leva i minimalna pensiia 1000 leva , pravilno rabotesht sad …… nishto slojno …… samo da ima jelanie , stiga sa ni lagali…..!!!!!???!!!

браво на МАЯ МАНОЛОВА!ТЯ Е ЕДНА ДОСТОИНА БЪЛГАРКА.ако повечето ни управници бяха като нея нямаше да сме на това дередже!!

Кой ще ни защити от двойния стандарт на живот .

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

Блиц Новини
Стефани останала неразбрана в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Отдавна зрителите на Хелс китчън очакваха сладкарката Стефани да напусне предаването. Непрекъснатите скандали, които заформяше с кой ли не от участниците натоварваха и изместваха фокуса от готвенето. Тя влезе с големи претенции за професионалист и бе сигурна, че ще грабне голямата награда. Дотолкова дотегнаха с крясъци, че …

Блиц Новини
Силно земетресение паникьоса съседна Турция

Съседна Турция стои на тръни при всяко разлюляване на земята. Споменът за опостушителното земетресение, в което загинаха хиляди хора е все още много пресен. За земетресение с магнитуд 4,7 съобщиха от района на град Токат, Северна Турция. Трусът е предизвикал силна паника сред населението. Хората са прекарали нощта навън.   …

error: Content is protected !!