fbpx

Мая Манолова: Не мисля, че ще бъда следващият омбудсман на България

БНТ

При всеки един опит за посегателство върху права на хора, моята намеса е очаквана и неизбежна.

Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов омбусманът Мая Манолова, която гостува с коментар за основните битки с институциите и новите й цели в полза на гражданите през 2019 г.

Манолова коментира увеличението в цената на водата от началото на годината, която тя смята да атакува с жалба в Конституционния съд.

Според Манолова, текстът в променения закон е грабителски, особено по отношение на малките населени места. Трябва да има обвързаност между повишаването цената на водата и повишаването на качеството й, допълни Манолова.

Омбудсманът аргументира и критичната си позиция относно новия закон за горивата, който предизвика протести у нас.

Законът поставя невъзможни изисквания към дребни и средни търговци на горива. Резултатът ще бъде абсолютно ликвидиране на дребния и средния бизнес – не просто ще фалират фирми и ще останат хиляди души без работа, а ще пострадаме всички ние заради повишаването цената на горивата, допълни омбудсманът.

Манолова заяви още, че се е обърнала за съдействие към европейския омбудсман по повод законодателния пакет „Мобилност“ на френския президент Макрон, който ощетява българските превозвачи.

150 000 български граждани и техните семейства ще бъдат засегнати от закона на Макрон. Изпратих писма и до председателите на Европарламента и Европейската комисия. Надеждата за победа на българския интерес показва, че когато всички работят заедно, може да има резултати. Нека с повече респект европейските институции да гледат на правата на българските граждани, категорична е Манолова.

По темата с напрежението в село Войдиново след побой от роми над военнослужещ, омбудсманът е категорична, че в ромските гета цъка бомба и това е резултат от отлагани действия на правителство след правителство. Едва ли не се създава очакване че чрез други правонарушения, каквото е незаконното строителство, се наказват криминални престъпления, каквото е побоят над военнослужещ, обясни Манолова.

Ще съсредоточим нашите усилия в битката срещу монополите, банките и бързите кредити през новата 2019 г., каза още Манолова.

Тя отправи призив всички производители и търговци да подкрепят нейната инициатива за социална кухня, в която абсолютно всичко е доброволно и безвъзмездно.

В края на разговора Мая Манолова сподели, че не мисли да бъде следващия омбудсман на България. Мандатът й на поста изтича през юли 2020 г., когато трябва да бъде избран нов обществен правозащитник. Не знам в каква кондиция ще бъда, тази работа изисква много труд, усилия и концентрация, допълни настоящият омбудсман.

А действията на г-н Калфин грабителски ли са-замрази и бракува половината БГ пенсионери от Солидарната БГ пенсионна система и ги остави с половин пенсии??????

Мая ,само ти направи нещо за този изстрадал народ и вярвай делата ти няма да се забравят!
Подкрепяме те във всяко твое начинание,защото уверихме се -ти мислиш за хората!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!