fbpx

Мартин Димитров: Имаме нужда от F-16, не ни трябва АЕЦ „Белене“

„България, като член на ЕС и НАТО, може да си позволи да гледа винаги на първо място българския интерес и, разбира се, европейския. В този смисъл, сделката за изтребителите е част от нашите ангажименти да поддържаме боеспособна авиация, като част от НАТО. И това е една добра сделка, ако в крайна сметка бъде успешно приключена“. Това коментира в предаването „Видимо и невидимо“по Bulgaria On Air  Мартин Димитров, известен като „министър в сянка“ на Демократична България.

Поводът са две събития – рестартът на проекта АЕЦ „Белене“ и купуването на американските изтребители F-16. Президентът Румен Радев заяви, че Русия има място в изграждането на АЕЦ“Белене“, независимо от това, кой ще спечели търга за стратегически инвеститор през август“. Междувременно Американският конгрес одобри максимална стойност от 1,67 млрд. долара за 8 изтребителя F-16.

Според Мартин Димитров, разликата между АЕЦ „Белене“ и самолетите F-16 е, че ние очевидно имаме нужда от подобни самолети и очевидно нямаме нужда от нова ядрена централа.

Димитров се аргументира, че в единия случай купуваме нещо, което ни трябва, защото го нямаме, а в другия случай – при положение, че ползваме половината от производствените мощности – средно годишно 50 %, а другите 50 % не ползваме, правим ядрена централа, която не ни трябва.

Политикът от ДБ зададе следния въпрос: „Ако тази централа не беше спирана през всичките тези години, щеше да бъде готова. Какво точно щяхме да правим с нея? Т.е. държава, която ползва 50 на сто от производствените мощности и се появи „Белене“, щеше да ползва 30 % от тези мощности. И трябваше да закрием половината българска енергетика“, категорична е позицията на Мартин Димитров.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!