fbpx

Марковски за банкерката: Едва ли се е влюбила така, че да открадне 1 млн.

Когато има такова престъпление, основният въпрос е къде са парите. Фактът на престъплението е доказан, оттук нататък започва издирването на парите, каза в сутрешния блок на Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод случая с банковата служителка от Варна, обвинена в присвояването на 1 млн. лева, съобщава Novini.bg.

Жената твърди, че изпратила крупната сума на свой виртуален приятел, когото никога не била виждала.

Механизмът е скучен като бюрократична операция, но е много важен, защото банката би трябвало много повече да охранява влога. Служителката има право да извършва операции с влога, но е трябвало да информира друга своя колежка, която да направи проверка. Такъв е редът, обаче не са го правили, посочи адвокат Марковски.

Той отбеляза, че не вярва в романтичния елемент в казуса. Едва ли една жена ще се влюби толкова безпаметно, че да открадне 1 млн.  Нещата там са много подозрителни – ако има все пак такова нещо и се докаже, един помагач се наказва наравно с извършителя“, заяви адвокат Марин Марковски.

Специалистът по право разкри още, че банкерката може да лежи едва 6 години в затвора, а после да си харчи парите. Адвокатът е дал консултация на една от страните по делото и е наясно с фактите.

„Парите са скрити – следата е скрита и парите са скрити. Парите ги няма. Най-интересният въпрос е, ако се скрият парите, това заслужава ли си. Нека да прогнозираме какво ще се случи с нея.

Тя може да получи 18 години, да се намалят на 12 заради съкратеното производство, т.е. може да излезе до 6 години от сливенския затвор. Жената признава, че е виновна, но това не значи, че трябва да върне парите“, изтъкна адвокатът.

Заслужава ли си обаче да лежиш в сливенския затвор за тези пари.Този затвор е построен на едно голо поле – това е една тъжна и мъчителна гледка. Вътре в него има ред, има режим, който определя, че не си гладен и не мръзнеш. Имаш живот, който е свързан с биологичното ти оцеляване, но е мъчително. Атмосферата вътре дори да я погледнеш – хората вътре са хора, които не обичат нито книги, нито телевизия. Те са много осбено по характер.

Правят ли се пари от престъпление. Не си заслужава според криминалистите“, завърши Марин Марковски.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

error: Content is protected !!