fbpx

Марин Марковски: Сделките с имоти на ниски цени са напълно законни

‘Известни личности са разпнати като робите на Спартак по пътя за Рим. Сделките им са законни, защото в тях има две страни – колко може да плати купувачът, и на каква сума ще се съгласи продавачът“, каза още юристът.
„Когато се продават недвижими имоти, в много голяма част се продават на данъчна оценка. Това води до притеснение в стабилността в правния мир. Когато имотът е много скъп, хората около сделката си делят разноските, за да се плаща по-малко“. Това каза пред БНТ адвокат Марин Марковски.

„При една съборена сделка се връщат парите, които са дадени и на практика купувачът ще загуби. Мерки обаче не могат да се вземат. Думата скандал възбужда любопитство и желание. Вторачват се в тези събития, за да избягат от ежедневието си. Известни личности са разпнати като робите на Спартак по пътя за Рим. Сделки им са законни, защото в тях има две страни – колко може да плати купувачът, и на каква сума ще се съгласи продавачът“, каза още юристът.

„При въпроса за морала – всеки трябва да отговаря за себе си, но сделките с имотите са напълно законни. Не защитавам хората, които са виновни, но те трябва да бъдат внимателни. Ако кихнат, веднага може да се напише, че са настинали, защото имат вили в Пампорово“, каза още Марковски.

Това вероятно е така стига „платилият малко“ купувач да не е държавен служител и да няма по нататъшни отношения с продавача .

Знаете ли г-н адвокат , не ви прави чест точно вие да казвате на черното-бяло ! Много добре виждате за какво става въпрос и че корупцията е ОТ-ДО и то на всички нива ! И ако вие мислите ,че това е нормално ,както и въпросните сделки ,аз и общественото мнение не мислим така ! Знам ,че вие се занимавате със знакови дела на знакови хора ,но и ние обикновените хора имаме права и търсим справедливост , а още повече от хора, на които сме гласували доверие ,а те са ни предали и може би са се възползвали от служебното си положение за лично облагодетелстване ! За разплитане на казуса ние разчитаме на професионалисти като вас и се надяваме да НЕ ни предадете и вие ,защото и доверието ни към прокуратура и правосъдие е твърде разклатено /да не кажа липсва/ и ще се радвам ,ако ни опровергаете ! С поздрав : една жена на 65 ,която отдавна вече не вярва на случайности ,дори напротив – мисля ,че всичко винаги е нагласено предварително !

няма как да знаеш,че това е законна сделка,ако не си продала и един имот или движима вещ в живота си.Няма луд човек да плати по пазарна цена ако може да плати по оценка….!!!
Всеки нормален би го направил,но нали са политици ще ги бесете…:):)

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!