fbpx

Марешки: Борисов си имаше любимци пуделчета, сега е минал към прасенца

Истинската коалиция е ГЕРБ, ДПС и ВМРО, допълни лидерът на „Воля“

 

„Министър-председателят си имаше любимци пуделчета. Сега явно се е пренастроил и е минал към прасенца.“

Така коментира лидерът на „Воля“ Веселин Марешки изборите за Европейски парламент на пресконференция в Народното събрание. На въпрос за кое „прасенце“ става въпрос, Марешки отказа да отговори по същество, като само допълни, че „към днешна дата прасенцето е едно“, пише offnews.bg.

„Мисля, че всички разбрахте кое прасенце имам предвид“, заяви лаконично той, като добави, че това е наблюдение и на  лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Малко преди това Марешки заяви, че изборите са показали кое е истинското управляващо мнозинство в парламента – ГЕРБ, ДПС и ВМРО.

Причината за тези му изводи е, че сборно партиите в управлението имат по-малък процент от опозицията в лицето на ДПС, БСП и „Воля“. Впоследствие в това число Марешки включи и извънпарламентарната партия Демократична България. Според него ГЕРБ получили само 9% от вота на българите, което показва, че очевидно нямат обществено доверие. Марешки се възмути, че никой не коментира, защото повдига въпрос за предсрочни избори, както в Гърция и Франция.

„Във Франция нашата приятелка от политическото ни европейско семейство Марин Льо Пен бие Макрон с 1 пункт и веднага се поставя въпроса за оставка и за нови избори“, коментира той.

„При тези резултати няма как да се обяви истинската коалиция – това е ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Ние я обявихме много отдавна, но вече няма как да се скрие „, допълни лидерът на „Воля“.

На въпрос дали ДПС са в управлението и кои са техните министри, Марешки призова „да не влизаме в диалог“. „Журналистите могат да направят разследването си“, добави той.

Марешки коментира, че според него ниската избирателна активност на изборите показва „отвращение от цялата политическа класа“. Той още заяви, че явно българите го искат в България и затова партията е получила нисък вот на изборите.

„Българите не се интересуват от евроизборите и считат мен и моята формация за много по-полезна тук и не искат нас да ни няма в България, и особено явно мен. Беше отчетено много добре от противниците ни, защото в почти всички изяви в почти всички медии, съвсем целенасочено ми беше задаван този въпрос: „ама вие ще отидете ли в Европа?“, за да подскажат на хората“, коментира Марешки.

Той още отчете водачеството си на листата като грешка.

„Трябваше да постъпя като Борисов, да сложим друг човек на друго място, аз да обикалям от обект на обект и да показвам какво съм направил, за да мотивираме хората да подкрепят нашата формация“, допълни той.

Марешки още заяви, че явно изборите са манипулирани, тъй като има неправилно отчетени гласове за неговата партия, а също така по негови думи е оказван и натиск на техни симпатизанти.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!