fbpx

Македония е в подем! Не е за вярване с колко скочи работната заплата на съседите ни!

Република Македония е отчела най-големия растеж на средната заплата досега, съобщи финансовият министър Драган Тевдовски, като уточни, че годишната заплата е нараснала с 5,7% през първите 10 месеца на 2018 г. в сравнение с растеж от 1,5-2 процента досега, предаде агенция МИА.

В интервю за телевизия Канал 5 министърът заяви, че увеличението на заплатите и откриването на нови работни места са ключови приоритети на правителството.

„През 2018 г. икономиката се движеше напред основно благодарение на частния сектор. Средната заплата нарасна с 5,7 процента в периода януари-октомври, което е най-големият растеж спрямо предишните периоди, когато увеличението беше между 1,5 и 2 процента“, заяви Тевдовски, пише Блиц.

„Индустрията нарасна с почти шест процента през 2018 г., износът се увеличи с двуцифрен процент, нивото на безработицата спадна до 20,8 процента и бяха открити около 14 000 работни места. Всичко това показва, че икономиката се движи в правилната посока“, подчерта министърът.

Той посочи, че държавният дълг се е стабилизирал, спадайки от 48,8 процента през 2016 г. до 48,2 процента от брутния вътрешен продукт в края на 2018 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!