fbpx

Майстори са шофьорите във Варна: Ще паркират къде ли не, само да не е в Синята зона

Въвеждането на синя зона във Варна роди ситуации, за които трудно може да се намери просто обяснение. Фактът обаче си е факт – на няколко места в централната Гръцка махала на морския град се вижда едно и също абсурдно явление. То беше документирано от поредица от снимки на местен гражданин.

Макар че от общината съобщиха на няколко пъти, че синята зона засега е безплатна и който паркира там, ще го прави без пари до 12 август, въпреки започна налагане на глоби на всички коли по тротоарите и на други забранени места, ситуацията на много места е такава:

 

Всички коли са паркирани къде ли не, само не и на разчертаните места за синя зона. Поведението на варнеските шофьори си е направо абсурдно, и ако не познавахме малко по-добре манталитета им, можехме да си помислим, че става въпрос за някаква форма на протест против платеното паркиране. Но не, не е това.

В продължаващото неправилно паркиране наистина има демонстрация. Или по-скоро инатливо перчене и нагло погазване на правилата. Защо? Защото явно всеки смята, че е над закона и наредбите.

В кръга на шегата, има начин синята зона във Варна да стане ефективна само за дни. Ако се постави знак, че разчертаните места по платното са предназначени само за пешеходци, много е вероятно още на следващия ден те да се окажат пълни с паркирани коли.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!