fbpx

Любов като приказка: Науката ги събра, те 50 години не пускат ръцете си

www.dnes.bg

Вижте красивата история на семейство Белмустакови
Всички сме виждали снимки на възрастни двойки, будещи умиление с посланията си в едно време на криворазбрана любов. Те са негласното доказателство, че все пак фразата „и заживели щастливо до края на дните си“ все пак не е само финал на хубава приказка.

Тодор се ражда във Враца и е част от известния македонски род Белмустакови – изобретател, инженер, посветил целия си живот на науката.

Тя е родом от Дряново, родена и израснала в семейството на модистка и известен тревненски дърворезбар. Малинка Белмустакова – една от първите математички, обучени да работят с компютър по времето на соца.

„Беше обичайно запознанство по служба. Първото, което забелязах в нея обаче, бяха едни много красиви крака. След една година тя вече беше моя жена“, казва Тодор.

Макар че науката ги събира, те вече 50 години не пускат ръцете си. Казват, че младостта им протича в едно време, много различно от сегашното, в което да бъдеш само с един човек е въпрос на чест.

Тя му помага цял живот в научната работа, а той има изключително високи технически пробиви и изобретения, включително и в чужбина, но признателността към идеите му у нас, често е равна на мълчание.

Малинка, от друга страна, освен математик, е наследила любовта към модата от майка си и цял живот създава дрехи, както за себе си, така и за десетки други хора. Това е и причината, някои да я наричат Мадам Бланш и да се обръщат след нея по улиците.

Повече за тяхната история гледайте тук

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!