fbpx

Лидерът на БСП разкри колко пари има партията и заговори за Мая Манолова

Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв. – това означава край на многопартийната система и диктатура на една партия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Тази сутрин“ по bTV. Според нея субсидията трябва да се намали, но не на 1 лв. и именно затова БСП предлага разумен разговор с политическите сили, съобщава „Блиц“.

Във връзка с връщането на БСП в пленарна зала, Нинова обясни, че социалистите са се върнали в променена партийна и парламентарна ситуаци.  Лидерът на БСП си обясни атаките на опозицията в промените на устава,които въведоха мандатност в депутатите.

„Спорът не е идеологически, поколенчески, единствената разлика е Истанбулската конвенция“, изтъкна Нинова. В коментар на критиките на Атанас Мерджанов, че в партията се внасят разделителни линии Нинова коментира, че би коментирала, ако „тези телевизионни смелчаци станаха вчера и да кажат своето мнение“.

На въпрос какви са отношенията със Сергей Станишев Нинова каза, че са сложни. „Колегиални са ни отношенията, на здраве-здрасти, разменихме няколко думи на премиерата на Ламбо“, посочи лидерът на БСП. „И до днес получаваме критиките за тройната коалиция, за целувката с Местан“, каза Нинова. На подмятането на водещия за предложението на Делян Пеевски да оглави ДАНС, тя потвърди и че това е повод за критики, като добави, че не е имало никаква критика за това, което е направила тя като председател.

„В ГЕРБ им предстои това, което ние правим. ДПС взе много остър социален завой, влязоха на наш терен – социални закони, ниско ДДС на хляб, ситуацията в парламента след изборите е много различна“, категорична е Нинова. На въпрос колко са средствата на БСП по сметка от субсидията тя отговори, че са около 300-400 000 лв. Нинова отрече да е изчезнала субсидията от няколко милиона и припомни, че е оставила справка в секретариата на конгреса колко средстава и по кои пера са харчени.

„Трябва да чуя отговорът на Мая и мнението на организациите и тогава ще отговоря, иначе ще чуя, че в студиата се предопределят кметове и че водя партията авторитарно“. Така Нинова отговори на въпрос дали би подкрепила Мая Манолова за кандидат-кмет на София от името на БСП. Столичната организация на социалистите вече изрази желанието си да номинира Мая Манолова, но самият омбудсман все още не е съобщила решението си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!