fbpx

Къде да живеем, ако искаме да получаваме висока заплата

profit.bg

Средната заплата в Сан Франциско се е повишила с 31% през 2018 г., сочат данни от 8-то издание на глобално изследване на Deutsche Bank за разходите и доходите в 56 града по света.

Сериозното нарастване доведе до изместването на Цюрих от челното място в подреждането. По последни данни, средната заплата в Сан Франциско вече е 6526 долара след данъци, срещу 5896 долара за Цюрих.

В топ 5 присъстват още три града от САЩ. Това са Ню Йорк и Бостън със средни заплати от 4612 и 4288 долара, както и Чикаго с 4062 долара доходи на месец.

Австралийските Сидни и Мелбърн заемат респективно 6-а и 9-а позиция с месечни заплати от 3599 и 3181 долара, като между тях са столиците на Норвегия и Дания. Средните доходи на работещите в Осло и Копенхаген са съответно 3246 и 3190 долара.

Топ 10 се допълва от Лондон, където доходите са средно по 2956 долара, което е с 13% по-малко от преди година.

В дъното на класацията са Кайро (Египет) и Лагос (Нигерия), където средните месечни заплати са 206 и 236 долара.

България не участва в изследването, но справка на Profit.bg сочи, че средната нетна заплата у нас се нарежда на едно ниво с тези в Буенос Айрес (Аржентина) и Рио де Жанейро (Бразилия).

Kadeto y da jiveete trqbva da rabotite , bez rabota nqma da vidite pari!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!