fbpx

Купуват козметичната компания Avon за 2 млрд. долара

Бразилската козметична група Natura обяви, че купува базираната във Великобритания Avon.

Natura, която вече притежава The Body Shop и Aesop, е водещата компания в Бразилия в сферата на козметиката, парфюмите и тоалетните принадлежности, пише „Профит“.

Офертата за придобиване изцяло в акции на стойност 2 млрд. долара означава, че акционерите на Natura ще притежават 76% от общата компания, която ще има годишни приходи в размер на над 10 млрд. долара.

Сделката ще създаде четвъртата най-голяма козметична компания в света.

Новата компания ще разполага с 3 200 магазина в световен мащаб и присъствие в 100 държави.

През последните няколко години Avon изпитваше затруднения с модернизацията на бизнеса си в световен мащаб, тъй като моделът й на продажби от врата на врата вече не е толкова попуярен в ерата на интернета.

През 2016 г. компанията обяви, че мести централата си от Ню Йорк във Великобритания и закрива 2 500 работни места като част от преструктурирането си.

Avon също така продаде дейността си в САЩ на инвестиционния фонд Cerberus.

През април LG Household & Health Care постигна споразумение за придобиване на дяловите и на Avon, и на Cerberus в щатския бизнес.

Анализатори от Brasil Plural заявяват пред BBC, че Natura „преследва целта да се превърне в световна марка“, но предупреждават, че компанията ще трябва да инвестира значително в дейността на Avon в Бразилия.

Avon вече има 2.2 милиона консултанти по директен маркетинг в Бразилия.

Natura използва сходен бизнес модел, а много от търговските представители на Avon в Бразилия продават и продуктите на Natura.

През 2017 г. бразилската козметична компания придоби The Body Shop от L’Oreal в сделка, която се смята, че е на стойност 1 млрд. евро.

От тогава Natura се опитва да изведе до печалба The Body Shop, която изпитва затрудния вследствие на нарасналата конкуренция.

L’Oreal купи компанията за около 940 млн. евро през 2006 г., когато тя бе най-успешна, но впоследствие The Body Shop не успя да продължи доброто си представяне.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

error: Content is protected !!