fbpx

Купувате кола и не я пререгистрирате? 200 лв. глоба!

200  лева глоба ще плаща всеки, които си продаде колата, а след това новия собственик не я пререгистрира на собственото си име. Промените вече са в сила и са направени основно заради проблемите, които множество български граждани имаха в Гърция, пише dnes.bg.

По гръцкото законодателство наказателна отговорност за извършване на престъпление носи и водачът на МПС, и собственикът.

Много българи продаваха автомобилите и ремаркетата си, без да приберат обратно за себе си голямия талон и да го върнат в българската „Пътна полиция“. След това с возилата били извършвани престъпления – трафик на наркотици и бежанци, а като отговорни бяха търсени нашите сънародници. Според последните данни десетки нашенци са застрашени от сериозни присъди в южната ни съседка, както и от глоби в размер на стотици хиляди евро.

Заради проблема беше сформирана работна група, която трябваше да прецени дали са нужни и промени в българското законодателство, които да гарантират бързото прехвърляне на регистрацията на автомобила, но същевременно и да не създават ненужен административен натиск върху гражданите. Така се стигнало до решените за 200 лева глоба.

Регистрацията на автомобили и преминаването на технически преглед да се извършва от Министерство на транспорта, а вътрешното ведомство да контролира за нарушения и корупция. За това настояват от МВР, съобщи вътрешният министър Валентин Радев на редовния месечен брифинг на ведомството.

Предложението е било обсъдено следобед на заседание на Комисията по безопасност на движението. Как точно ще става регистрацията и с какви коли, това тепърва ще се обсъжда. Ще се обмисля и как общините да участват в това. Последното беше предложение на неправителствения сектор.

Какъв голям талон да върне продавача?!?!?! Като продаваш колата, големия талон остава в новия собственик за да може да си я пререгистрира в КАТ!!! Кой пише тези тъпи статий?! Единственото нещо, което може да напрви продавача е да отиде в КАТ с копието от нотариално заверения договор за покупко-продажба на МПС-то и да го отпише да не се води на негово име, но тази информация ще си остане само там и никой друг няма да знае, че автомобила е отписан!

Пълни глупости………..продавам и си я отчислявам в данъчното….новия собственик е задължен в двуседмичен срок да я пререгистрира.Защо да търсят стария собственик-всичко е за едни пари да се пълни хазната.

Пълни глупости и откачени хора има, за голямо съжаление те дори ни управляват за да измислят такива глупости. Значи аз съм длъжен да хвана човека за ушенце и да го закарам до КАТ да си направи нов талон, това са пълни глупости, много добре може да се направи справка на кой се води този номер на кола нали вече автоматично били работите като е прехвърлил нотариално, и се знаело вече , отписвали си е от данъчна служба и какъв е още проблема за продавача не знам.,……….нямам думи пълни баламурници мисля т законите явно щото не могат да си вършат работата и хоп дай да хванем човека на който се води бати тупоумниците, а човека си е прехвърлил при нотариус , отчислил си е от данъчно , платен е данък на новия собственик на община на която се води и така нататък и ще ми говорят че няма как да го намерят този новия и щели да глобяват предишния дето по документи нищо не му се води , ебати простотията.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!