fbpx

Кристиан Вигенин от БСП: Промяната идва и ние можем да я поведем

Основните проблеми пред правителството се създават от управляващата коалиция. Тя не се занимава с политика. Единствените коментари, които чуваме от тях, в последната година са за това – кой какви постове да заема и спорове между участниците в малката коалиция. Това каза международният секретар на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин пред БНР, съобщиха отпресцентъра на НС на БСП.

Той заяви, че хората са се уморили от постоянните спорове и скандали и е време това издевателство да приключи. Вигенин коментира, че докато има мнозинство в парламента, трудно можем да очакваме предсрочни избори. Народният представител добави, че е въпрос на време управляващите да осъзнаят, че такива са нужни. „Първите сигнали вече дойдоха с отказа на един от партньорите в малката коалиция да подпише предложението за ново назначение на вицепремиер и неучастието му в гласуването“, каза Вигенин.

Народният представител обясни, че за ГЕРБ всяко отлагане на предсрочни избори, работи в тяхна вреда, а освен това, тази ситуация не е добра за страната. „Спадът в рейтинга им вече се отчита дори и от социологическите агенции, които са традиционно близки до тях. Според някои проучвания, БСП вече изпреварва ГЕРБ. Очакваме в следващите месеци още повече хора да се обърнат към нас, защото българите търсят алтернатива“, коментира Кристиан Вигенин.

„Това, което направихме с „Визия за България“, и многобройните срещи с десетки хиляди хора в страната, на които я представихме, показаха, че българите имат желание да говорят за политика. Хората искат да обсъждат бъдещето си и това, какво можем да направим, за да постигнем по-добри резултати за страната и да затворим големите социални пропасти, които се отвориха в последните години“, обясни Кристиан Вигенин. Той заяви, че БСП е единствената партия, която иска да води този дебат и се ангажира, не просто да поправя отделни политики, а да промени системата, по която функционира държавата.

„Промяната идва и смятам, че ние можем да я поведем“, категоричен бе Вигенин. Народният представител обясни, че БСП иска да управлява заедно с гражданите и хората да повярват, че този път ще бъде различно. „Колкото по-силен резултат постигнем на предсрочни избори, толкова по-лесно ще провеждаме политиката, която обещаваме. Правили сме твърде много компромиси в управленията си, това приключи. Обещали сме решаването на ключови въпроси, с които да променим страната и който и да е партньор на БСП в едно бъдеще управление, трябва да се съобрази с това, че повече компромиси партията няма да прави“, заяви секретарят на ПГ на левицата. В отговор на въпрос дали БСП организира протестите в страната Кристиан Вигенин обясни, че всеки член и симпатизант на партията има своята гражданска позиция. „Нормално е, когато хората протестират за по-високи доходи, срещу високите цени на горивата и сриващия се стандарт на живот, ние да подкрепим тези протести. Не ги организираме, но ги подкрепяме“, заяви той. Народният представител добави, че не вижда проблем членове и симпатизанти на левицата, които желаят, да участват в протести.

„БСП не е деструктивна опозиция, която се опитва да клати стабилността в държавата. Стабилността се клати от правителството и управляващите. Ние се опитваме да посочим пътя оттук нататък“, добави Вигенин. Кристиан Вигенин каза още, че ПГ на „БСП за България“ не очаква нищо от новия вицепремиер Марияна Николова. „Още първите й изявления показаха, колко безмислено ще бъде нейното пребиваване в Министерски съвет. След като е била началник на кабинета на Валери Симеонов, тя обяви, че ще трябва да се запознава с работата“ припомни той. Народният представител бе категоричен, че този вицепремиерски пост е напълно излишен. „Не чухме политики, които ще провежда тази жена, след като част от функциите й са оттеглени. Отново сме свидетели на партийни назначения на важни постове. На хората им омръзна, търпението се изчерпва и тези циркове предизвикаха протестите и недоволството на българските граждани“, коментира още Вигенин.

Той добави, че единственото, което ще се запомни от работата на Валери Симеонов, ще бъде неговата битка с шума в заведенията по морето и коментарите му за майките на деца с увреждания.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!