fbpx

Кралев: Започваме срещите за кандидатурата за Мондиал 2030 през следващата седмица

Започва съгласуване на идеята България, Сърбия, Румъния и Гърция да кандидатстват за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г. В края на следващата седмица, в петък, спортните министри на четирите страни ще проведат първа работна среща. Тя ще е в Белград, а това съобщи за Канал 3 министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

На срещата се очаква да присъстват още ръководители на федерациите по футбол в четирите държави.

Идеята за обща кандидатура за домакинство на Мондиал 2030 бе официално оповестена след срещата между държавните ръководители на четирите страни – Бойко Борисов, Алекандър Вучич, Виорика Дънчила и Алексис Ципрас във Варна. Изглежда, че това няма да остане само идея и сега от четирите държави започват и реалната подготовка за кандидатурата.

Мондиалът  през 2030-а символично ще бъде от изключителна важност, тъй като ще отбележи 100-годишнината от началото на световните първенства. Вече има и две официални кандидатури – съвместна между първия домакин от 1930-а Уругвай с Аржентина и Парагвай и комбинирана между Алжир, Мароко и Тунис.

Интерес проявяват още Камерун, Египет, както и съвместни кандидатури между Англия, Шотландия, Уелс, Северна Ирландия (Обединеното кралство) и Ирландия; Испания и Португалия; Южна Корея – евентуално със Северна Корея, Япония и Китай).

Иначе спортният министър бе официален гост на 5-ото издание на турнира по таекуондо за Купата на корейския посланик, който се проведе в зала „Христо Ботев“ в столицата. Той говори и по други теми: Дали това е една от най-успешните години за българския спорт и какви са шансовете ни да получим домакинство на Зимните младежки олимписйки игри през 2024 г. Какво каза по тези теми?

Хора Вие добре ли сте. Големи глави, но сигурно празни. На гол тумбак, чифте пиштоли.На всичката тази МИЗЕРИЯ. Боже прости им, те не са виновни. Акъла им е толкова.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!