fbpx

Край на свободното движение на хора: Тереза Мей написа отворено писмо, което пряко засяга българите в Англия

Всички водещи британски медии днес акцентират на отвореното писмо на министър-председателя до нацията. Агенция „Фокус“ публикува превод на пълния му текст, представен от BBC:

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ

24 ноември 2018

„Когато станах ваш министър-председател, Обединеното кралство току-що беше гласувало да напусне Европейския съюз. От първия ми работен ден аз знаех, че имам ясна мисия пред себе си – дълг, който да изпълня от ваше име: да уважа резултатите от референдума и да гарантирам едно по-светло бъдеще за страната ни, като преговарям с Европейския съюз за добра сделка по Брекзит. По време на целия дълъг и сложен преговорен процес в последната година и половина нито за миг не изпуснах от погледа си този мой дълг.

Днес аз съм в Брюксел с твърдото намерение да уговоря сделка за Брекзит с лидерите на другите 27 държави, членки на ЕС. Това ще е сделка в името на нашия национален интерес, който ще работи в името на цялата наша страна и целия наш народ. Няма значение дали вие сте гласували „да напуснем“ или „да останем“.

Така ще уважа резултатите от референдума. Ще си върнем контрола върху нашите граници, като веднъж завинаги сложим край на свободното движение на хора. Вместо имиграционната система, основана на това от къде идва човек, ние ще изградим система, която се основава на уменията и талантите, които този човек може да предложи. Ще си върнем контрола върху нашите пари, като сложим край на огромните годишни плащания на ЕС. Вместо това ще можем да използваме парите на британския данъкоплатец за собствените си приоритети, като онези 394 милиона паунда седмично, които инвестираме в нашия дългосрочен план за Националната здравна система. Ще си върнем контрола и върху нашите закони, като сложим край на юрисдикцията на Европейския съд в Обединеното кралство. В бъдеще нашите закони ще се правят, тълкуват и прилагат от собствените ни съдилища и законодателни институции.

Ние ще напуснем програмите на ЕС, които не работят в наш интерес: ще излезем от Общата селскостопанска политика, която обрече на неуспех фермерите ни, и от Общата политика по рибарство, която съсипа крайбрежните ни общини.

Вместо това ще можем да създадем система за подкрепа на земеделието, която да е в наша полза и отново ще станем самостоятелна и независима крайбрежна държава, с пълен контрол над нашите води.

Сделката защитава и нещата, които ценим.

Правата на гражданите от ЕС, които са изградили своя живот в Обединеното кралство, ще бъдат защитени; всички британски граждани, които живеят навсякъде в ЕС, също ще са със защитени права.

Свободна търговска зона ще позволи стоките лесно да прекосяват нашите граници, защитавайки много квалифицирани работни места направо преминавайки през страна, която разчита на интегрирани вериги за доставки.

Тъй като европейските ни приятели винаги ще бъдат и наши съюзници в битката срещу тероризма и организираната престъпност, сделката ще гарантира продължение на сътрудничеството в сигурността и така ще можем да дадем на народа си нужната безопасност.

Като министър-председател на Обединеното кралство, бях предопределена от първия ден да извърша сделка по Брекзит, която да е в полза на всяка част от държавата ни – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, отвъдморските ни територии като Гибралтар, а също и владенията на Короната.

Тази сделка ще постигне всичко това.

От съдбоносно значение е тя да защити интегритета на Обединеното ни кралство и да гарантира, че няма да има твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия – така хората ще могат да продължат да водят живота си, както досега.

Това е сделка за по-светло бъдеще, която ни дава шанс да уловим благоприятните възможности пред нас.

Извън ЕС ще имаме възможност да сключваме нови търговски сделки с други страни и да отваряме нови пазари в най-бързо развиващите се икономики в целия свят.

След като се реши Брекзит, ние ще можем да насочим енергията си към много други важни теми у дома: да поддържаме икономиката силна, да се убедим, че всяка община е просперираща, да съхраним Националната си здравна система за бъдещето, като даваме на всяко дете голям старт в живота и изграждаме домове, от които семействата се нуждаят; да се заемем да премахнем изгарящите несправедливости, които дърпат назад толкова много хора, да изградим страна на бъдещето, което наистина ще работи за всеки един от нас.

На 29 март следващата година Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз.

Тогава ще отворим нова глава в националния си живот. Аз искам това да е миг на възраждане и помирение за цялата наша страна.

Тогава трябва да забравим за етикетите „да напуснем“ или „да останем“ в името на доброто и отново заедно да станем единен народ.

За да постигнем това, трябва да се справим с Брекзит, като оставим зад гърба си тази сделка.

Парламентът ще има шанс да направи това след няколко седмици, когато ще даде своя осмислен вот за сделката, която се надявам днес да започна.

Със сърцето и душата си ще участвам в кампанията за спечелване на този вот и за излизане от сделката по Брекзит, заради доброто на нашето Обединено кралство и на целия наш народ.“

Това писмо трябва нашите управляващи да го прочетът и да се замислят дали да влиза България или да излиза защото имено по европеиска деректива избиват животните в българия и пенсионерите

Точно така ,за нас е пагубно !

Животните или хората, туй е въпроса? Кой как балансира между външните врагове и вътрешните „приятели“. Да се надяваме, че някой мисли за хората или да го намерим този някой!

Дано си потътри краката, че и други чакат ред за излизане.

Избиват ги защото българските депутати лъжат в Европарламента!
България извън ЕС? Забрави ли?

На добър път! Дано посоката е вярна! И когато мислите за собствения си гъз, дано виждате ясно проблемите и на другите! Че няма да оправите света е ясно! – Иначе Африка щеше да цъфне досега, Индия и Пакистан щяха да са привлекателни държави, а всички останали щяха да знаят, че Англия е желана дестинация само за печалба!

АКО ИЗЛЕЗЕМЕ ОТ ЕС , НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НЯМА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ …

МОЛЯ ВИ, ГОСПОЖО МЕЙ, СПЕШНО ОТСКОЧЕТЕ ДО БЪЛГАРИЯ МЕЖДУВРЕМЕННО, ДОКАТО ПОДГОТВЯТЕ ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ПО ОПРАВЯНЕТО НА НЕЧИЙ МИНАЛИ ГРЕШКИ, ДА ДОЙДЕТЕ ДА ОПРАВИТЕ И БАТАЦИТЕ ТУК. НО НЕ СЕ СРЕЩАЙТЕ С ББ ИЛИ ДРУГИТЕ БАНДИТИ ОТ ШАЙКИТЕ ГЕРБ И БСП, И РАЗНИ ДРУГИ ОБРАЗУВАНИЯ. СРЕЩНЕТЕ СЕ С НАС, НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ, И НИ ПОМОГНЕТЕ. А ПОСЛЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ ИСКА ДА ДОЙДЕТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ У НАС. КОЙ ЗНАЕ?

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!