fbpx

Край на проблемната кожа и бръчките с тази проста рецепта

Тази лесна за приготвяне смес ще ви помогне да се преборите с бръчките и проблемната кожа

Чистата и безупречна кожа е мечта на всички, особено на жените. Това, което влияе на качеството на нашата кожа, е нездравословният начин на живот, замърсяването, както и много химикали в продуктите, които консумираме. Ето защо много хора имат проблеми като запушени пори, акне, бръчки, сухота и др.

Много жени правят всичко възможно, за да се преборят с проблемната кожа. Обикновено те купуват скъпи и маркови продукти, които обещават да помогнат, но това съвсем не е така. Някои от тях освен че са много скъпи също са и наситени с различни химикали, които могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Кожата на лицето ни, особено тази под очите, е много деликатна. Трябва да внимаваме какво ще нанасяме върху нея. Тук ще ви покажем невероятна рецепта за маска която ще ви помогне да лекувате акне, бръчки и много други кожни проблеми, без да причинява странични ефекти.

Сода за хляб и кокосовото масло са 2 съставки, които са изключително полезни. Алтернативната медицина ги използва и доказано те се справят с голям брой проблеми с кожата. Те имат противовъзпалителни свойства, чиито ефекти се забелязват дори след не толкова дълга употреба. Хубавото при кокосовото масло е, че можете да използвате и като ежедневен лосион за ръце, лице и тяло. То е пълно с хранителни вещества, които правят кожата чиста и хидратирана.

Содата е кристално съединение, което обикновено се продава под формата на прах. Тя може да подобри качеството на кожата ви и да ви помогне да излекувате акнето. Може да се използва и като дезодорант и за избелване на зъби. Тази съставка балансира рН на кожата, защото притежава амфотерни свойства.

Ето какви са съставките на тази лесна маска:

2 супени лъжици кокосово масло

1 супена лъжица сода за хляб

Използвайте малка купа, за да смесите добре двете съставки. Ще получите паста, която трябва да разнесете върху кожата си с помощта на кръгови движения. Оставете сместа на лицето за 10 минути. Измийте обилно с топла вода. След това не се нуждаете от крем за лице, тъй като кокосовото масло достатъчно дълбоко хидратира кожата.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!