fbpx

Кошмарна финансова новина за българските шофьори!

С 16 стотинки поскъпна дизелът за 3 месеца, а в края на април разликите в цените по колонките е над 0,40 лв./л
С 16 стотинки скочи средната цена на литър дизелово гориво за последните малко повече от 3 месеца. Това сочат данни на fuelo.net.

 

От началото на годината най-ниски цени на автонафтата от около 2,14 лв./л са отчетени от 1 до 22 януари. Вчера дизелът се предлагаше в много широки граници от 2,05 до 2,46 лв. за литър а средната цена бе на ниво от 2,30 лв., показва справка в портала, направена от в. Монитор.

Интересното е, че спрямо началото на април в последния му ден средната цена е с 2 стотинки по-ниска. В края на същия месец на миналата година цената бе на нивото от средата на януари 2019-а – 2,14 лв./л. За последните 365 дни най-скъпо сме плащали, за да заредим с дизел автомобила си в периода от 24 до 29 октомври миналата година, когато средната цена е достигала 2,42 лв./л.

При масовия бензин А-95 конюнктурата е приблизително същата. Средните цени вчера бяха 2,20 лв./л или с 15-16 стотинки повече отколкото в първите 3 седмици на януари, когато това гориво се продаваше по бензиностанциите по около 1,95 лв./л, а в периода от 20-и до 22-ри същия месец дори със стотинка по-евтино. Вчера цените варираха от 1,98 до 2,42 лв./л. На 30 април миналата година масовият бензин е бил със средна цена на дребно от 2,13 лв./л. Най-дълбоко сме се бъркали в джоба, за да налеем на бензиностанцията А-95 в периода между 22 и 30 октомври, когато средната му цена бе 2,38 лв./л, сочи още статистиката.

Бензинът за баровци – А-98, в последния ден на април се предлагаше средно по 2,52 лв./л или с 32 ст. по-скъпо спрямо дните между 15 и 22 януари, когато е бил около 2,20 лв./л. Вчера цените му бяха в много широки граници от 2,09 до 2,71 лв./л. В края на април миналата година средната му цена бе на ниво от 2,52 лв./л. Максимумът за последните 12 месеца от 2,64 лв./л е регистриран между 23-28 октомври 2018-а.

Почти през целия активен туристически сезон след 1 юли средната цена на луксозния бензин остана стабилна на ниво от 2,53 лв./л. По-икономичната и екологична алтернатива на бензина – пропан-бутанът, вчера се продаваше по 0,96 лв./л или с 5 ст. по-евтино от началото на април, като при различните търговци цените варираха от 0,87 до 1,12 лв./л. Спрямо най-ниската средна цена за 2019-а от 0,91 лв./л, отчетена в периода 3-23 януари, вчера тя бе с 5 ст. по-висока. На 30 април миналата година цената на втечнения петролен газ бе точно левче за литър.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!