fbpx

Кошлуков срещу критиките за Пловдив: Изкарахте го Мордор, а там можеш да гледаш „Антигона“ като на премиерата

Емил Кошлуков, Фейсбук

Пловдив е чудесен град. Ако четете Ню Йорк Таймс, Индепендънт, Гардиън, CNN ще разберете, че трябва задължително да го посетите. И ще изкарате прекрасно в Пловдив.
Ако четете българи във фейсбук, ще помислите, че ви пращат в Мордор. Едни определени българи, с претенции за пазители на истината и върховни съдии на всичко. Те изливат тонове злоба върху Пловдив, само защото трябва да мразят, иначе няма какво да правят.
Пловдив обаче си остава прекрасен град. С всичките си недостатъци, въпреки пропуските и грешките в управлението. Защото хубавото е много повече от несвършеното, защото Капана пращи от гости, защото бизнесът го избра за инвестиции, защото става все по-добре да живееш в Пловдив.
И ще бъде европейска столица на културата, ще е една хубава година за града и България. Въпреки несвършения ремонт на площада, защото зад площада има свършени, оправени пеещи фонтани, под площада има римски форуми и базилики, от площада тръгва огромна, разкошна пешеходна улица, най-дългата, а от двете ѝ страни архитектурата е впечатляваща.
Пловдив има душа, има чар и история, която все по-добре се вижда. Две крачки и можеш да видиш и Златю Бояджиев, и Слона един до друг. Можеш да гледаш Антигона така, както са я гледали на премиерата. Можеш да влезеш в етнографския музей и да разбереш защо пловдивските търговци са имали представителства в Лондон и Индия преди два века.
Вместо това да хулиш Пловдив също може. И дребните, злобни хора трябва да имат някаква наслада. Както беше казал един светогорски монах, ако питаш пеперудата, ще ти каже, че покрай реката има цветя, прохладна вода, цъфнали дървета… а ако питаш мухата, ще ти каже, че има лайно. Кой каквото го влече.

 

 

Градът е чудесен , знаем го преди тебе. Но се огледай каква култура се насажда над коренното население. От мания за подражателство почти всички надписи са на латиница , отвсякъде лъха чуждопоклонничество и примиренчество. Какви са тия кули, лазери, дискотеки и улични изяви контрастиращи с българщината. Поне Пловдив беше запазен до сега .

Вместо това,какво предлагате.Може би руски романси и казачок?

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!