fbpx

Котешкият нокът е мощен природен лек

Котешки нокът – чудото, което лекува над 300 болести

Котешкият нокът е мощен природен лек за защита от вирусни болести. Това лечебно растение стимулира естествените защити на тялото ни, за да надвие патогените и да избегне инфекциите. Това е много пълноценно растение, което освен че е имунностимулиращо, има и много други полезни за здравето ни свойства. Приготвя се под формата на билков чай.

Kората и коренът на котешкия нокът, са се използвали успешно за лечение на здравословни проблеми като артрит, язва на стомаха, възпаление, дизентерия, треска и др.

Съвременните клинични проучвания сочат, че екстрактът от котешки нокът е изключително мощен имуностимулант, спомага за отпускане на гладките мускули (като червата), разширява кръвоносните съдове и по този начин понижава кръвното налягане и действа диуретично.

Широко известни са и уникалните антиоксидантни свойства на котешкия нокът, благодарение на които ефикасно извежда излишните свободни радикали от организма. Както знаем, излишъкът от свободни радикали може да доведе до развитие на сърдечно-съдови заболявания, рак и други сериозни здравословни проблеми. Антиоксидантите спомагат за неутрализирането на свободните радикали и намаляват щетите, които те могат да причинят. Според някои теории, концентрираният екстракт от котешки нокът притежава способността да унищожава туморните клетки!

Астеоартрит

Установено е, че котешкият нокът е ефективен срещу някои от симптомите на остеоартрит. Билката значително облекчава болките в коляното, без да води до странични ефекти.

 

Ревматоиден артрит

Котешкият нокът спомага за намаляване на възпалението при ревамтоиден артрит. Намалява подуването и болката в засегнатите стави.

 

Какво още…

Към момента се провеждат множество проучвания в различни държави по света, които се фокусират върху други възможни ползи от приема на котешки нокът, включително:

  • Спин
  • Болест на Крон
  • Множествена склероза
  • Системен лупус еритематозус
  • Ендометриоза
  • Болест на Алцхаймер

Котешкият нокът е източник на много растителни химикали, като танини, гликозиди, стероли и др., които намаляват възпалението и ефективно противодействат на вирусите.

За лечение на какво се използва котешкият нокът

  • Намаляване на болката и възпалението на ревматизъм, артрит и други видове възпалителни проблеми;
  • Имат противотуморни и противоракови свойства, които инхибират образуването на ракови клетки.;
  • Подпомага зарастването на рани;
  • За лечение на стомашни язви и чревни оплаквания;
  • Помага за облекчаване на хроничната болка;
  • Повишава имунитета чрез стимулиране на имунната система;
  • Помага на хората, страдащи от стомашни и чревни нарушения, включително колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва, синдром на изтичане на червата, гастрит и дуоденални язви, чревно възпаление;
  • Подпомагат борбата с вирусни и гъбични инфекции като Херпес и Кандида;

Приложение при:

СПИН, артрит, балансираща чревна флора, болка в костите, разстройство на червата, бурсит, рак, кандида, синдром на хронична умора, хронична болка, колит, болест на Крон, храносмилателни оплаквания, дуоденални язви, гъбични инфекции, стомашни язви, гастрит, Дефицит на имунната система, подобряване на ремонта на ДНК, възпалителни проблеми, чревни оплаквания, синдром на раздразнените черва, бъбречно изчистване, синдром на течове, остеоартрит, паразити, стимулиране на имунната система, стомашни проблеми, вирусни инфекции, възпаление на уринарния тракт, рани.

Котешки нокът на капки

Котешки нокът е едно удивително със своите свойства растения осигуряващ по-висок тонус, здраве и енергичност.

Билката е най-мощният природен имуностимулатор и имуномодулатор, некриещ опасни странични ефекти. Доказано е, че хората приемащи Котешки нокът боледуват много по-рядко, а ако се случи да се разболеят, то протича бързо и без усложнения.

Билката притежава и свойството да прочиства токсините от червата, което го превръща в ефикасен лек при болести на дебелото черво и храносмилателната система въобще.  Също така  се смята и за една от най-ефикасните билки при лечение на онкологични заболявания, тъй като потиска туморния растеж. Помага при хипертония, тъй като успокоява сърдечния ритъм. Подобрява мъжката плодовитост. Доказано ефикасен при проблеми с панкреаса.

Начин на прием:

5 – 15 капки, разтворени във вода, на гладно, 30 минути преди хранене.

Разклатете шишенцето добре преди употреба.

Котешки нокът на капсули

Котешки нокът помага за образуване на белите кръвни телца и за трайна защита на имунната система. Котешки нокът  на капсули има мощно антиоксидантно действие. Съдържа антиоксидантите танини, катехини и процианидини, както и стероли, които демонстрират значителна противовъзпалителна активност.

Предпазва от настинки, грип и вируси.  Котешки нокът  е сочен за мощно антираково средство. Помага при артрит и лекува мускулни болки и преумора. За здрави кости приемайте Витамин Д. Може да намали стреса и напрежението. Котешки нокът съдържа ензим, който превръща вредните наситени мазнини в ненаситени. Като хранителна добавка помага за увеличаване на тонуса. Помага при алергии, астма, синузит и инфекции на дихателните пътища.

Котешки нокът на прах

Начин на употреба:

Залейте 1 гр. котешки нокът на прах с 250 мл. вода и оставете да ври 10-15 минути. Приемайте от 1 до 3 чаши чай дневно. Не се препоръчва на хора, страдащи от автоимунни заболявания, левкемия, ниско кръвно налягане, при проблеми със съсирването на кръвта, както и преди или след операция. Да не се приема от бременни и кърмачки.

Цена на котешки нокът

Цената на добавки котешки нокът зависи от производителя , като варира  от 20 до 55 лв. В пряка зависимост е от броя на капсулите, концентрация на активните вещества, начин за извличане на екстракта.

Котешки нокът – Странични ефекти

Приемът на котешки нокът в препоръчаните дозировки се счита за относително безопасен. Някои хора съобщават за следните странични ефекти – замаяност, гадене и диария. Диарията или по-редките изпражнения са леко проявени и имат тенденция да отшумяват при продължителен прием на котешки нокът.

Поради имуностимулиращото действие на билката, тя не се препоръчва за прием от хора, страдащи от автоимунни заболявания, хора с трансплантирани органи и болни от туберкулоза.

Котешки нокът при бременност

Растението не се препоръчва за прием от бременни жени, тъй като може да предизвика преждевременно раждане или аборт. Не се препоръчва и консумиране на билката от кърмещи жени.

bilkabg.com

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

Блиц Новини
Графа: Работохолик съм, но вече се пазя

Кадри Нова ТВ Вече доста години Влади Ампов – Графа е на върха със своето творчество и не само. Благодарение на него много млади таланти откриха попрището си в музиката. Неговият път както феновете му знаят започва от ранна детска възраст и както сподели издържа се сам от тийнейджърските си …

Блиц Новини
Ники Кънчев открива сезона на „Кой да знае?“

Кадри БТВ Тази вечер е старта на забавното куизно шоу „Кой да знае?“. С появата си в ефир бързо придоби популярност сред зрителите и сега се очаква с нетърпение. Гостите тази вечер са освен най-известната майка на мамино синче №1 – Катето Евро и господин „Стани богат“ Ники Кънчев. Двамата …

error: Content is protected !!