fbpx

Корнелия Нинова към управляващите: Спрете да се биете! Време е този парламент да се разпусне!

„Случилото се днес в парламента беше дъното – управляващите поне да спрат да се бият физически“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в дебатите по ветото на президента Румен Радев върху последните промени от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, пише „БулНюз“.

„Чуха се призиви, че можело да избегнем този разговор, тихо и кротко да гласуваме ветото на президента и да продължим напред. Можехме“, каза Нинова.
„Можехме за пореден път да заметем нещата под килима всички заедно. Чуха се неистини, че ние не сме приватизирали, вие сте приватизирали“, каза Нинова.
Тя поясни, че остатъчните пакети на електроразпределителните дружества са продадени от кабинета на Бойко Борисов. Нинова попита как да стане така, че управляващите да спрат да се наричат по между си фелдфебели, лобисти и да се саморазправят физически.
„С едната ръка приемате антикорупционни органи, а с другата пишете закони, с които залагате корупция“, каза лидерът на БСП.
„Днес корупцията е заложена в правилата от политическата класа и в икономическата класа, взети заедно в законите. Днес с този закон дадохте пример, че всички антикорупционни органи, които сме приели досега, няма да сработят. Няма антикорупционен орган, който да хване в корупция нито политик, нито бизнесмен, които са си написали закон, който ги защитава, защото днес корупцията не е престъпления. Тя се превърна в норма, правило и в закони, написани от вас. Приемете още десет антикорупицонни органи. В политиката коалициите не се правят за добро управление и за доброто на хората. Те се правят за власт и пари. Казахме ви го преди две години. Две години го доказвате, а днес сложихте черешката на тортата на това твърдение“, каза Нинова. Тя подчерта, че тази управленска коалиция е създадена за разпределяне на власт и пари и тази ситуация днес я доказва.
Време е този парламент да се разпусне и да се проведе разговор за бъдещето. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на президентското вето по Закона за приватизационен и следприватизационен контрол.
Нинова каза това в дуплика към депутатите от „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов и Йордан Апостолов. Ангелов заяви, че патриотите може да се карат, да се бият, но са истински. Апостолов коментира пък, че може патриотите да се бият, но не са убивали хора. В тази връзка лидерът на БСП заяви, че БСП са щели да повярват, ако днес са си разменяли шамари заради размера на пенсиите.
„Вие днес се бихте за това кой е защитил редник Киро и редник Цеко. Вие се сбихте за това, кой за кой олигарх да лобира повече чрез българските закони и българския парламент. Що се отнася до коалициите и изобщо до стила, който говорите колеги. Определено не сте разбрали с какъв акъл се обърнахме към вас. Останете си на това равнище. Останете си в миналото. Спорете колкото искате за миналото, ние предлагаме на народа си да седнем в разговор за бъдещето“, заяви Нинова и призова парламентът да се разпусне.
Нинова коментира, че с гласуването на ветото по промените в Закона за приватизационен и следприватизоционен контрол, парламентът ще поправи грешката с гласуване.
„Ние призоваваме не просто да призоваваме грешка след грешка, а да преосмислим модела, който за 29 години доведе до това България да е изчезваща държава“, заяви лидерът на БСП. По думите й това е голямото предизвикателство пред народа. „Да дадем това пробуждане, което ще ни принуди да променим този модел, който 29 години унищожава България, за който днешната ситуация е много ярък пример“, заяви още Нинова.Тя поясни на управляващите, че имат август месец и ги призова да мислят за офертата – промяна на модела, а не поправянето на грешките.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!