fbpx

Корнелия Нинова за срещата в София: Начало без конкретен резултат, чака ни много работа

Корнелия Нинова не смята, че срещата на върха в София е имала някакъв контрекетн успех.

„Положителното е, че имаше среща, въпреки че Испания не участва в последния момент заради Косово, а и Сърбия и Косово не се разбраха. Но имаше среща. Конкретният резултат обаче не е голям. Относно Западни Балкани имаше много големи очаквания за конкретика, но такава дефакто нямаше. Само препоръки. Общо взето добри очаквания, пожелания за евентуално приемане през 2025 г. Обсъждаше се и кохезионната политика, която е към онези държави, които изостават и какво трябва да се направи, за да стигнат по-богатите. България е в тази група. Заплатите, доходите, начина на живот у нас са различни от другите държави. С пет процента ни се намаляват средствата за кохезия. Намалявт се и с 5 процента средствата за селското стопанство. Правителството го прие все едно нищо не е станало. А в същото време ни се увеличава вноската за Европа“, каза тя в студиото на bTV.

Лидерът на БСП изтъкна още, че Бойко Борисов не е спазил обещанието си да нахрани европейските лидери с палмово масло и да видят как се хранят българите. Вместо да научат за двойния стандарт, имало много добре подготвено меню.

„Смятам, че въпросът за превозвачите го поставихме като въпрос, но не беше изпълнено. Малко на театър прилича тази работа. Докато траеше срещата тук, в Европарламента гласуваха по темата и то бе срещу България. Смятаме, че пътят е друг за решаване на този проблем, макар и малко да е късно. Макрон и Меркел няма да отстъпят, но можем да търсим съмишленици в други държави, които на следващото гласуване да съберат 35 процента и да болкират решението. Това са Румъния, Испания, Полша, Португалия“, заяви Нинова.

Запитана за генералния й извод от тази среща, тя заяви: „Начало, но без резултат“. „България е председател на ЕС и е нормално Борисов да е в близки отношения с другите лидери. Но резултатът какъв е? Говорят едно, а гласуват против България. По темата за България в Еврозоната няма единодущие в полза на България. Има съгласие по едно нещо – не сте се преборили с корупцията и престъпността, затова ще чакате.

Начало без конкретен резултат, чака ни много работа и България, и Балканите, и Европа в следващите години. Трябва на следващи заседания да приемат Западни Балкани като приоритет и да продължат да го развиват в годините“, заяви тя.

Нинова коментира и как се чувства след първите две години като лидер на левицата „Нека да не правя самооценка за моето лидерство в БСП. Струваше ми много битки вътре и навън, на всички фронтове. Бих попитала Красимир Каракачанов защо в коалицията стигнаха до там да не си внасят идеите като правителство и екип, а всички тръгват поотделно. Няма разбиране вежду тях, което е лошо“, коментира Нинова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!