fbpx

Конкуренция: Турските хотели смъкнаха цените за руснаци

Турските хотелиери изпращат на своите туристически партньори в Русия специални предложения за юли и август, предлагащи почивка с намаление 10-15%.
Това е начин да се справят с последствията от увеличението на цените в началото на годината.

Хотелите, които са с по-скъпи почивки, усещат липса на туристи. Затова и сега бизнесът в бранша се връща към нормалните си цени, надявайки се по този начин да привлече голям брой руски туристи.

„Средното натоварване на хотелите в регион Хейнюк сега е нает средно 70-90%. За да увеличат натоварването, някои хотели вече намалиха цените и започнаха да си продават стаите на цени от по 55-70 евро за нощ“, съобщават от Асоциацията на професионалните мениджъри на хотелите в Турция, пише pochivka.blitz.bg.

Например, в курорта Сиде, който е по-ориентиран към европейските туристи, натоварването през юли се оценява на 92%, през август – 70-72, през септември – 75. В Белек натоварването през юни е около 95%. През юли, август и септември – се очаква то да е 85-90%.

Отстъпки се предлагат от хотели в почти всички турски курорти, които се надяват на така наречените резервации в последната минута. През юни такава е била почти всяка четвърта резервация. Има туристи, които, в очакване на най-благоприятния курс на еврото, наблюдават редовно обектите на туроператорите и чакат най-подходящото време за резервация на най-добрата цена.

Въпреки ценовите колебания, Турция все още е най-популярната дестинация сред някои българи за лятна почивка на плажа.

Страната е посетена от много руски туристи. Очаква се през 2019 г. повече от шест милиона руски туристи да са почивали в Турция.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!