fbpx

Компютърен алгоритъм взе изпитите за общопрактикуващ лекар с по-добър резултат от хората

Алгоритъмът на британския медицински стартъп Babylon Health показа по-добри резултати от хората при диагностика на заболяванията.

Изкуственият интелект с висока точност отговори на 75% от въпросите в теста, даван на завършващите Британския кралски колеж за общопрактикуващи лекари. Средното ниво на бъдещите медици в този тест е 70%, пише kaldata.com.

Уеб порталът Fast Company съобщи, че ИИ на Babylon Health се справя с медицинските тестове с 5% по-добре от най-добрите завършващи Колежа през последните 5 години. Тренирането на новия ИИ е осъществено с помощта на стандартните учебни материали за подготовка за изпитите.

Babylon Health няма официален лиценз на британските регулаторни органи, но много британци го използват, вместо да посещават лекар. Засега безплатните консултации с чатбота на Fast Company са достъпни за някои градове на Великобритания. Достъп е даден и на жителите от африканската Руанда, където един лекар обслужва 16,6 хиляди души.

След изпита бе проверена и точността на диагностиката на алгоритъма. Оказа се, че ИИ в 80% от случите вярно определя болестта по симптомите. Квалифицираните лекари са точни в от 64 до 94% от случаите. При диагностиката на най-разпространените заболявания точността на програмата е 98%. При хората-лекари този показател е от 52% до 99%.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!